Screenshot

POZVAO NAROD NA NEPOŠTIVANJE ZABRANE POZDRAVA ‘ZDS’! ‘Borite se protiv ovoga svim civiliziranim sredstvima!’

Autor: S.V.

“Presuda Visokog prekršajnog suda kojom se kriminalizira sastavnica pjesme “Bojna Čavoglave”, odnosno uzvik “Za dom spremni” nije za nas u DESNO pravosudna, nego primarno opasna politička činjenica. Ovom presudom, za koju je u širem smislu uspostavljen presedan u presudi istoga Suda u tzv. slučaju Josipa Šimunića, otišlo se korak dalje u očito odavno osmišljenoj dekriminalizaciji hrvatskog naroda, proširujući okove i na umjetnička djela i najsvetije oslobodilačke simbole”, stoji u priopćenju koje u ime stranke Desno potpisuje Anto Đapić.

“Pravo još od rimskog doba, a na čijem pravnom temelju počiva europska civilizacija, polazi od kanona da se ono bavi činjenicama, a ne vrijednosnim arbitriranjem i interpretacijama s, u ovom slučaju očitim ciljem korištenja pravosudnog poretka, time i države u cjelini, za uspostavljanje ideološke kontrole sužavanjem slobode misli, govora i što je najtragičnije – umjetničkog izričaja.

Ova presuda je posve logičan slijed histerične javne i političke kampanje protiv samih temelja hrvatske slobode i državnosti, koju su mnogi naivci predstavljali kao nužan izraz različitosti i navodno bogatstvo demokratske kulture, a u biti je bila medijsko- politička priprema za uspostavljanje državnog poretka na svim razinama, koji ima u konačnici poništiti obnovljenu hrvatsku državnost na prvim slobodnim izborima i referendumom o neovisnosti te obranjenu oslobodilačkim Domovinskim ratom.

Nije ova presuda obračun s HOS-om, nije ni s Markom Perkovićem Thompsonom, ovo je udar na samu povijesnu slobodarsku bit hrvatskog naroda i ni jedan Hrvat ju ne bi smio poštovati niti prešutjeti ovu ideološku agresiju u njedrima hrvatske države. Pozivamo stoga hrvatski narod na pobunu svim civiliziranim sredstvima protiv akta i cjelokupnih politika uništenja, protiv svih nositelja ove sramne destrukcije i zavođenja načela ideološke milicije u pravosudnom poretku. Na ovo nitko, a naročito nitko u političkim strukturama ne smije ostati neutralan, jer ovdje nije riječ o pravu i kulturi poštivanja pravne države. Ovdje nema prava, ovo je ideološki obračun poraženih političkih i antihrvatskih snaga s hrvatskim narodom.”

Autor:S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.