Photo: Marko Prpic/PIXSELL

POZNATO ŠTO S ČIME VLADA PRVO IDE U POPUŠTANJE? Novim mjerama najviše će se veseliti mladi i stari

Autor: Andrej Jelušić / Hina

Danas je na redu sjednica Vlade koja počinje u podne, a na njoj bi se trebalo doznati više o epidemiološkim mjerama nakon 1. veljače.

Kako prenosi Jutarnji list, teretane i fitness centri ostati zatvoreni.

S druge strane dogovoreno je da će o školama, odnosno tko će se sve vratiti u klupe, odlučiti županije.Treninzi će biti dozvoljeni i za djecu, ali samo na otvorenome.

O popuštanju mjera resorna ministarstva, epidemiolozi i Stožer raspravljaju danima, a kako doznajemo završni dogovori još traju.

Epidemiolog i član vladina Zdravstvena savjeta Branko Kolarić rekao je kako će popuštanja biti i u domovima za starije. Tako će oni koji su preboljeli koronu ili cu cijepljeni moći izlaziti van ili primati posjete.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je još u ponedjeljak na presici Nacionalnog stožera civilne zaštite rekao da se sigurno neće ići u zatvaranje zemlje, no da se ništa neće dogoditi 1. veljače. I dalje se strahuje zbog novih sojeva korona virusa te da bi “naglo otvaranje” moglo rezultirati i “naglim zatvaranjem”.

Sabor će danas također raspravljati o učincima mjera iz zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti tijekom epidemije COVID-19.




Prvi put nakon 22. studenoga 2020. zabilježen je pad broja hospitaliziranih ispod dvije tisuće i postignut je najveći dvotjedni pad novozaraženih u Europskoj uniji. Nadalje, 15. siječnja 2021. 14-dnevna kumulativna stopa novooboljelih na 100.000 stanovnika iznosila je 334,4, dok je udio pozitivnih nalaza u odnosu na ukupno testirane iznosio 14,7 posto, stoji uz ostalo u Izvješću.

Sjednica počinje u 9,30 sati.




Autor:Andrej Jelušić / Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.