Photo: Josip Regovic/PIXSELL

POZNATI SPORTAŠ ZALAZIO U KOVAČEVIĆEV KLUB: Nestao je iz javnosti

Autor: Iva Međugorac

Da je uhićeni šef Janafa Dragan Kovačević u svoj Klub primao brojne uglednike, koji su posjećivali taj prostor u zagrebačkoj Slovenskoj ulici, odavno više nije novost. No, svako novo ime koje osvane na popisu renomiranih gostiju zvuči iznenađujuće. Uz predsjednika Zorana Milanovića, tamo je po svemu sudeći zalazio i Jakov Kitarović.

Gosti kluba, prema vlastitom priznanju, bili su ministri Tomislav Ćorić, Josip Aladrović i Oleg Butković, a rado je zalazio i bivši predsjednik Stjepan Mesić.

Međutim, posebno je bitno tko se u klubu pojavio lani na Martinje, kada je poduzetnik Krešo Petek u Slovensku nosio mito od gotovo dva milijuna kuna, koji je navodno predao Kovačeviću.

Uskok vjeruje da je bila riječ o mitu za 40 milijuna kuna vrijedne poslove koje je Petek dobio od Janafa, ali je i ta priča ovih dana doživjela obrat jer se u medijima pojavio podatak kako Kovačević u trenutku Petekova dolaska u klub nije bio ondje.

Spekulira se stoga, doduše bez službene potvrde, da je novac moguće otišao Jakovu Kitaroviću za financiranje kampanje njegove supruge i tadašnje predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Što se u kontroverznom prostoru doista događalo istražiteljima bi mogli otkriti gosti koji su se tog 11. studenog ondje zatekli, a među njima je i privatni poduzetnk Ivica Čapo koji je često zalazio u taj Kovačevićev klub jer je sa šefom Janafa dugogodišnji prijatelj.

U prostoru kluba boravio je i odvjetnik Robert Šoštarić koji se u javnosti spominje kao osoba na koju su prebačena upravljačka prava nekih Kovačevićevih tvrtki, dok on istodobno tvrdi kako o tome ništa ne zna.




U Kovačevićevu klubu, prema napisima nekih medija, našla se i stanovita Olga Čučak, stanarka zgrade u Slovenskoj ulici, koja je te navode demantirala tvrdeći kako je ona stara i bolesna žena koja o tim partijanjima nema nikakvih spoznaja.

Spoznaju o klubu zato ima splitski poduzetnik Damijan Krklec koji također dobro poznaje Kovačevića. Bio je ondje i stanoviti Tomislav Krajačić, no nije riječ o vlasniku poznate marketinške agencije Kofein pa za sada Krajačić ostaje na razini nepoznanice.

I bivši plivač Aleksej Puninski jedan je od gostiju Kovačevićeva kluba. On je sportsku karijeru prekinuo prije nekoliko godina. Potom je nakratko surađivao s Milanom Bandićem te senašao na njegovim listama za Sabor, no nakon toga posve je ispario iz javnosti.




Boravio je u klubu i poduzetnik Kuzman Marasović koji zasad nije javno istupao.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.