Facebook

POZNATI LIBERAL ‘DEMOLIRAO’ VUČIĆA! ‘Složit ćemo se ti i ja da su hrvatski Srbi nekad žrtve, ali se nećemo složiti oko toga tko ih je za*ebo!’

Autor:

Zagrepčanin Thomas Bauer nedavno je svojim komentarom “pomeo” srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića.

Isprovociran današnjom Vučićevom antihrvatskom izjavom, Bauer se s njim opet ulovio u koštac. Ovo što mu je poručio danas, dugo će se pamtiti:

“Kaže Vučić da razumije zašto su se Srbi pred 30 godina pobunili protiv Hrvatske. Pa da mu opet odgovorim kao i nedavno povodom njegovih komentara na Oluju. Jasno je da je to njegov proziran i jalov pokušaj alibija za sva sranja koja su krenula od njega i njemu sličnih, beogradskih kafanskih nacionalista i većina će samo odmahnuti rukom. Ja neću, pišem svakodnevno o svemu pa ću i o ovome.

Pobunio se samo ruralni, neuki živalj. Ti si taj koji ih je zajebo.

Prvo, hrvatski Srbi se nipošto nisu svi pobunili protiv Hrvatske. Između 10 i 20 tisuća je dapače Hrvatsku i oružano branilo od, pardon my French Vučiću, velikosrpske agresije. Još dobar dio njih, ogromna većina urbanih Srba je nedvosmisleno osudila agresivnu Miloševićevu politiku koja je uspjela zaluditi samo jedan dio srpske populacije nesvjesne da ne postoji nikakva logika da netko iz Benkovca gravitira Beogradu, a ne Zadru, netko iz Knina Kragujevcu, a ne Šibeniku, netko iz Petrinje Užicama, a ne Sisku. Ruralni neuk živalj.

Onaj kojeg ste 1995. zajebali i pustili da se sam brani od “do zuba naoružanih ustaša” i paralelno organizirali traktorske kolone naivaca za naseljavanje Kosova i Vojvodine. Iako je tvoj šef, logopedski dragulj samo koji dan prije početka Oluje bahato prognozirao “bvzu i hvabvu pobedu Kvajine”. Stoji video na Youtubeu. I ti si na njemu. Dakle i ti si ih zajebo.

Drugo, osim kaj ste i ti i Vojka logopedski zamorac prognozirali pobjedu Krajine, huškali ste hrvatske Srbe da odbiju plan Z4. Da su ga usvojili, danas nitko ne bi mogao tući Srbe Zvezdaše u okolici Knina. Štitila bi ih srpska policija. I taj puta si ih zajebo.

Srpski mediji šute o autonomiji koju ste odbili

Treće, zašto svi u Srbiji osim ponekih publicista i novinara poput Milomira Marića šute o tome da je Srbiji još prije rata Zapad nudio i veću autonomiju za Srbe u Hrvatskoj od plana Z4 za što postoje svjedoci poput Slovenca Dimitrija Rupela? I to ste odbili. Još jedan zajeb. U biti taj je zajeb bio prvi.

Četvrto, osim dobrog dijela Srba, Hrvatsku su uz navodne ustaške vlasti na čelu, puškom ili na druge načine, branile apsolutno sve manjine. Daruvarski Česi, Mađari iz Laslova, Talijani iz Lipika, sisački Muslimani, zagrebački Romi i Židovi… Stvarno Aca, misliš li da je Mile Martić pametniji od Davorina Sterna i Nenada Porgesa pa je on provalio da su tu sve ustaše, a oni nisu? Je li možda zato što si polupismenu kninsku milicajčinu Martića zajebo, a obrazovane zagrebačke Židove nisi?

Vučko dragi…

Peto, da, na vlast je iznenađujuće došao HDZ, a ne favorizirana Savkina Koalicija, ali uz sjajnu predizbornu kampanju velikosrpskih Slobinih mitinga na Petrovoj gori i drugdje. Zašto se u Srbiji stalno šuti o svemu što je prethodilo? Nakon dolaska HDZ-a na vlast, istina je da se dijelu urbanih Srba prijetilo, istina je da je dio izbačen iz stanova, gubili su poslove, dogodili su se i neki gnjusni zločini kada je već počela vaša koljačina širom Hrvatske. Ali događale su se neke stvari i u Sloveniji koje je jedva vidjela rat. Tamo je jednostavno izbrisano 26 tisuća ljudi, izgubili su sva prava na rad i život preko noći. Da ne spominjemo dijelove BiH i cijelo Kosovo gdje su Srbi trpili i trpe. Ali Vučko dragi, a tko je poželjeo takav rasplet?

Tko je prvi krenuo u redefiniranje odnosa u Jugoslaviji? Čečeni, Sudanci, Laponci ili Srbija na čelu s Miloševićem? Tko se zapravo PRVI POBUNIO? Pa vi u Srbiji Aca dragi. A onda ste u ambis ludila ubacili i naivni dio hrvatskih Srba. Ne bi oni sami bez vas. Zajebali ste ih, Aca.

Možda ste ipak i vi nešto zajebali, ha?

Tko je dok su hrvatski komunisti spavali debeli zimski san, a Tuđman još bio dokoni penzioner što hrani golubove, organizirao mitinge, rušio pokrajinska i pokušavao rušiti republička rukovodstva? Tko je organizirao miting na Ušću pred 1,3 milijuna ljudi 1988. i sljedeće godine one nazi orgije na Gazimestanu pred milijun i pol ljudi? Znaš li Aca koja je tada bila manifestacija hrvatskog nacionalizma? Šestinski škrlak koji ima onu trakicu crven-bijeli-plavi. U vrijeme kada ste vi radili masovne nacističke skupove s porukama prijetnji, krvožednog nasilja i upotrebe sile prema svim neistomišljenicima.

Šesto, ajde, jebeš Hrvate i Srbe. Pa pitaš li se ikad bi li se Slovenci uopće željeli odvajati od Jugoslavije da zaluđena JNA nije žive Albance gazila tenkovima, da niste organizirali bojkote slovenske robe u Srbiji, da niste nasilno rušili čelnike, pa i pokušali organizirat miting i u Ljubljani? Jesu i Slovenci ustaše? Tko je na nekakav skupić metiljavih Slovenaca u Cankarjevom domu organizirao uragan ludila širom Srbije? Imaš sve na Youtubeu. Teško je lagat 2019. Zašto su iz Slobine krnje Juge kasnije htjeli pobjeći i Bošnjaci i Makedonci? Sad zbroji koliko sam već nacija u ovom tekstu spomenuo uz one hrvatske manjine, a kasnije vas je napustilo i “drugo oko u glavi” Crna Gora. Danas su tamo veće tenzije nego u Hrvatskoj. Tko je za to kriv Vučiću? Možda ste ipak i vi nešto zajebali, ha?

Sedmo, ako i niste priznavali republičke granice, što je u krajnjem slučaju nebitno jer ih je priznala jedina relevantna institucija – Badinterova komisija, kako ste povlačili etničke granice? Zašto ste osvojili gradove s hrvatskom većinom poput Vukovara, Iloka, Slunja, Drniša, Dubice, Cavtata, i stotina mjesta i sela s istom, hrvatskom većinom? Ako su se Srbi iz Hrvatske samo obrambeno pobunili da spase sebe, zašto ste željeli osvajati tuđe? Da ne krenem nabrajat koje sve gradove mjesta i sela ste pokušali osvojit, ali niste uspjeli. Jeste li baš gledali Popis stanovništva prije ispaljivanja granate? Je li kriterij Ilije Garašanina ipak bio presudan, ha Aca? E jebiga, stali Hrvati branit Vukovar, svijet razotkrio hirošimska razaranja i klanja po jamama i opet si se zajebo.

Osmo i najbitnije, ti i danas hrvatske Srbe zloupotrebljavaš za svoje prizemne političke ciljeve. Ništa se nije promijenilo od onda kada su po nalogu iz Srbije započeli na ceste rušit balvane. I jesu li godinu dana kasnije iz Osijeka, Dubrovnika, Zadra, Karlovca, Šibenika, Gospić, Siska i drugih gradova prvo minobacačima gađali okolna srpska sela ili obratno?

Složit ćemo se ti i ja da su hrvatski Srbi nekad i žrtve, samo se nećemo složit tko ih je zajebo.”

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.