FOTO: Srdjan Vrancic / CROPIX

Poznati branitelj ‘razvalio’ SDSS uz gromoglasan aplauz: ‘Srpskim političarima okreće se želudac od spomena Bljeska i Oluje, to je njihov poraz’

Autor: Dnevno

Hrvatski sabor će tjedan zaključiti glasovanjem o raspravljenim točkama, nakon čega će uzeti stanku do početka rujna, najkraću ljetnu stanku do sada. Sabor će u drugo čitanje poslati Vladin zakonski prijedlog o obnovi Zagreba i njegove okolice od potresa koji ih je pogodio 22. ožujka.

Zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić održao je emotivan govor u Saboru, nakon čega je uslijedio gromoglasan aplauz saborskih zastupnika.

Na početku se predstavio kao Vukovarac s Trpinjske ceste i pripadnik Turbo voda Blage Zadre.

“Nakon pada Vukovara, u srpskim koncentracijskim logorima Stajićevo, Niš i Mitrovica proveo sam ukupno devet mjeseci. Moj voljeni brat Mile zvjerski je ubijen s 262 ranjenika na Ovčari. Ne mrzim nikoga, sve što sam činio činio sam iz ljubavi prema svom narodu i hrvatskoj domovini. U ljudskoj je prirodi da, pritisnuti svakodnevnim brigama, zaboravljamo puno toga, ali neke stvari se ne smiju zaboraviti da se ne bi ponovile. Zato ću ih danas izreći jer javnost, a posebno mladi, moraju znati istinu”, počeo je Mlinarić.

“Našu zemlju napali su srpski, crnogorski agresori i agresorska JNA, a nakon što se lokalno srpsko stanovništvo predvođeno Srpskom demokratskom strankom pobunilo protiv legitimne izabrane hrvatske vlasti. U tzv. Republici Krajini na vlasti je bila Srpska demokratska stranka koja je provodila teror nad nesrpskim stanovništvom te organizirala zvjerska ubojstva i vršila etničko čišćenje punih sedam godina. Čest i rado viđen gost na okupiranom pdoručju bio je sadašnji predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić. Valja napomenuti da su istankuti članovi SDS-a od kojih su neki osuđeni ratni zločinci 1997. godine osnovali na tada još okupiranom području Samostalnu demokratsku srpsku stranku SDSS, kojoj se nakon mirne reintegracije pridružio Milorad Pupvoac, i ta stranka djeluje do dana današnjeg, a već je u drugom mandatu najvjerniji koalicijski partner HDZ-a, čiji je predsjednik Andrej Plenković, kako kaže, baš u SDSS-u prepoznao svjetonazorsku bliskost”, oštar je bio Mlinarić.

Dodao je da SDSS po Vučićevim napucima već godinama pokušava relativizirati i negirati srpsku agresiju.

“Srpskim političarima okreće se želudac od spomena Bljeska i Oluje jer je to njihov poraz. I u pravilu su, kad svi Hrvati obilježavaju legitimnu i pobjedničku akciju Oluja, na četničkim okupljanjima na kojima se blati Hrvatska. Ove godine prvi puta trgovački je ispregovaran odlazak potpredsjednika stranke iz redova SDSS-a u Knin i generala pobjedničke Hrvatske vojske Tome Medveda u Grubore. Potpredsjednik Milošević doći će na proslavu uspostavljanja cjelovitosti i slobode hrvatske države, države u kojoj živi i u kojoj je jedan od najvećih dužnosnika izvršne vlasti… General Medved s druge strane otići će pokloniti se žrtvama jer su sve žrtve, posebice nevine, vrijedne spomena, ne samo u Gruborima, nego i u Širokoj Kuli, Ćelijama, Škabrnji, Lovasu, Voćinu, Četekovcu, Saborskom, Jazovci, Hudoj jami, Bleiburgu i mnogim drugim stratištima Hrvata na kojima se potpredsjednik Vlade Milošević mora pojaviti i pokloniti se”, rekao je Mlinarić.




“U srpskom zarobljeništvu morao sam držati glavu dolje i ruke na leđima, ali danas u svojoj slobodnoj državi ne želim i neću sagnuti glavu pred očiglednom trgovinom i izjednačavanjem žrtve i agresora kao što ju je sagnuo Tomo Medved. Protuustavna Vlada, umjesto da traži ratnu odštetu, pokušava rat prikazati kao građanski rat, sve za 76 ruku da bi bili na vlasti“. zaključio je Mlinarić.

PARTIZANI TOG DANA USTAŠE! ‘RAKIJE AMO’: Mesić u Srbu pričao o ‘strašilima’ i ispijao domaću šljivovicu s Pupovcem




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.