Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

POZNATA ODLUKA SUDA: Evo koliko će platiti Todorić kako bi izbjegao istražni zatvor

Autor: Dnevno.hr

Izvanraspravno vijeće Ivici Todoriću odredilo je jamčevinu od 7,5 milijuna kuna, potvrdio je to glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić.

“Preinačena je odluka suca istrage. Vijeće smatra da se jamstvom može polučiti ista svrha. Sedam i pol milijuna kuna gotovog novca koje bi Ivica Todorić trebao položiti na račun kako bi izbjegao istražni zatvor”, otkio je Devčić, piše N1.  Dodatno, određena mu je mjera zabrane napuštanja područja Grada Zagreba i mjera polaganja putovnice.

Bivši vlasnik Agrokora više od tri sata iznosio je obranu na optužbe za izvlačenje oko milijardu kuna iz tvrtke. Nije odgovarao na pitanja tužitelja jer, kako kažu njegovi odvjetnici, s obzirom na to da je bio u zatvoru, nije bilo uvjeta za pripremu.

“Sukus njegove obrane je davanje konteksta i pokušaj da objasni sustav rada Agrokora te time demantiranje navoda optužbe. To se može samo kad se sagleda poslovanje Agrokora u cijelosti, a ne izvođenjem po segmentima i onda kriminaliziranjem istih”, rekao je za HRT Todorićev odvjetnik Čedo Prodanović.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.