fbpx
Patrik Macek/PIXSELL

PLAGIJAT DOKTORATA PREDSJEDNIKA USTAVNOG SUDA ‘Pozivam na rješavanje ove žabokrečine i opoziv predsjednika i sudaca Ustavnog suca’

Autor: Dnevno.hr

Prestanimo glumiti privid pravne države, poručio je Kovačević.

U nedavno objavljenoj knjizi umirovljeni profesor Pravnog fakulteta u Zagrebu Vjekoslav Miličić navodi tridesetak primjera znanstvenih radova za koje tvrdi da su plagirani. Među njima je i doktorska disertacija ustavnog suca, sadašnjeg predsjednika Ustavnog suda Miroslava Šeparovića. Predsjednik ustavnog suda ovih dana je pokrenuo dva sudska postupka: u jednom od Miličića traži da iz prodaje i knjižnica hitno povuče svoje knjige i nadoknadi mu 70.000 kuna štete zbog povrede osobnosti. U drugome Miličića tuži za klevetu i traži da mu isplati 500 dnevnih dohodaka na ime nanošenja duševnih boli.

Na situaciju je reagirao i Pero Kovačević putem Facebooka te pozvao na opoziv predsjednika i sudaca Ustavnog suca. Status prenosimo u cijelosti:

“Najnovija afera plagijata doktorske disertacije predsjednika Ustavnog suda Miroslava Šeparovića, izbor Snježane Bagić, Davorina Mlakara i ostalih “podobnika” HDZ-a i SDP-a za suce Ustavnog suda, traži konačno rješavanje ove žabokrečine i opoziv predsjednika i svih sudaca Ustavnog suda. Naime,temeljni kriterij za izbor za ustavnog suca treba biti stručnost i moralnost.
Većini izabranih najblaže rečeno stručnost i moralnost su više nego upitni.Imaju jedino HDZ-ovu ili SDP-u odnsono HNS-ovu “podobnost”. Prestanimo glumiti privid pravne države.
Ante Starević bi na to rekao:”Glavno sredstvo, upravo načelo zle politike stoji u tom, da se na najviše časti, u najviše vlasti postavljaju ljudi što je moguće hrđaviji i najnespsobniji.”
Kao da je to pisao sinoć!”, poručio je Kovačević.Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.