POZADINA ‘ČETNIČKE PROPAGANDE’ O OLUJI! Što zapravo smjeraju? Pravnik iznio frapantne podatke

Autor: Iva Međugorac

Pravnik i hrvatski suverenist Pero Kovačević smatra da je krajnji čas da se Hrvatska odupre četničkoj propagandi, kako o Oluji, tako i o Domovinskom ratu.

“Godinama se uoči obilježavanja Oluje javljaja Aleksandar Vučić i srbijanski vlastodršci, razne pročetničke srbijanske vođe, pojedini mediji i razne udruge civilnog društva s istim ciljem – prikazati Oluju i Domovinski rat kao ‘udruženi zločinački pothvat’. Sustavno i koordinirano nastoje baciti ljagu i stigmu da je Hrvatska stvorena na zločinu, da su Hrvati genocidni i ustašoidni, da je Domovinski rat bio građanski rat. Nastoje izjednačiti žrtvu i agresora. Za njih rat nije gotov. Naravno da koriste poziciju što su u koaliciji i čine većinu Plenkovićevoj Vladi jer znaju da će Plenković mlako reagirati. Vrijeme je da im kažemo: Dosta je toga, izgubili ste rat”, tvrdi Kovačević te podsjeća na niz važnih i neospornih činjenica.

“Oslobađajuće presude Haškog suda generalima Gotovini, Markaču, Čermaku i svim drugim ‘znanim i neznanim’ sudionicima fantomskog ‘udruženog zločinačkog pothvata’, na čelu kojeg su prema optužnici bili predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik dr. Franjo Tuđman, ministar obrane Gojko Šušak i načelnik Glavnog stožera Zvonimir Červenko, skinula je zastrašujući teret optužbe da je naša domovina Hrvatska stvorena i oslobođena ‘udruženim zločinačkim pothvatom’.

Skinula je ljagu i stigmu da je Hrvatska stvorena na zločinu, da su Hrvati genocidni i ustašoidni, da je Domovinski rat bio građanski rat. Nakon odbacivanja tog, za svaku zemlju, teškog povijesnog, pravnog, psihološkog i ljudskog tereta, neizdrživog tereta, otvorena je nova svijetla stranica hrvatske prošlosti i budućnosti”, navodi pravnik koji se referirao i na broj ubijenih u Oluji.

“Netočna je i zlonamjerna hajka u hrvatskim medijima udruga civilnog društva, Aleksandra Vučića i mnogih političara koji već dulje vrijeme uoči obilježavanja Oluje sugeriraju javnosti i čitateljima da je knjiga HHO-a ‘Vojna operacija Oluja i poslije’ relevantan izvor i dokaz o 667 počinjenih ubojstava u akciji Oluja i poslije.

U cilju objektivnog izvještavanja javnosti treba znati sljedeće:

Knjigu Hrvatskog helsinškog odbora ‘Vojna operacija Oluja i poslije’, koju je uredio Žarko Puhovski, Raspravno vijeće Haškog suda u predmetu Gotovina, Čermak i Markač nije prihvatilo kao dokaz i relevantan izvor o broju ubojstava počinjenih u akciji Oluja i poslije.




Naime, tužiteljstvo je nastojalo uvesti tu knjigu kao dokaz preko svog svjedoka Žarka Puhovskog, što Raspravno vijeće nije prihvatilo.

Evo kako glasi zaključak Raspravnog vijeća u prvostupanjskoj presudi vezan uz knjigu i svjedočenje Žarka Puhovskog u paragrafu 50:

Dokazni predmet P2402 je izvješće pod naslovom ‘Vojna operacija Oluja i poslije’, koji je objavio Hrvatski helsinški odbor i uredio Žarko Puhovski. Izvješće sadrži izjave koje nisu potkrijepljene izvorima. Nadalje, tijekom ispitivanja Puhovskog u sudnici postalo je jasno da u knjizi ima grešaka. Zbog toga je Raspravno vijeće odlučilo da se ne osloni na dokazni predmet P2402 u pogledu u njemu opisanih informacija kad nisu bile potkrijepljene drugim dokazima.




U unakrsnom ispitivanju Žarka Puhovskog obrane su dokazale da se u popisu ubijenih navode pripadnici tzv. RSK, osobe koje su umrle u bolnicama, osobe koje žive i tako dalje.

Prema podacima DORH-a, za vrijeme i nakon Oluje evidentirano je 47 ubojstava, od kojih je 21 procesuirano (33 počinitelja). Obrane generala i tužiteljstvo su se usuglasile za 44 ubojstva”,, nabraja Kovačević koji smatra da je Hrvatska obavezna inzistirati na plaćanju ratne štete našoj zemlji.

“Srbija je bila agresor na na Hrvatsku i neće vam proći politika pretvaranja žrtve u agresora.

Podsjećam hrvatsku javnost da su izbjegli Srbi imali pripremljene tužbe protiv Hrvatske, računajući da će Haški sud Oluju proglasiti udruženim zločinačkim pothvatom.

Presuda Hrvatskoj za ‘udruženi zločinački pothvat’ koštala bi nas najmanje 9 milijardi eura. Ne zaboravite da je Europski sud presudio Sloveniji da je svakom od svojih ‘izbrisanih’ građana dužna isplatiti naknadu od 20.000 eura na ime nematerijalne štete i da se s njima mora nagoditi o iznosu materijalne štete.

Prema tome, Hrvatska je presudom izbjegla financijski bankrot jer bi svaki od režima Slobodana Miloševića i njegovih prečanskih zločinaca u bijeg natjeran Srbin koštao državu najmanje 45.000 eura. Hrvatska javnost treba biti svjesna toga kako bi, da je Haag drukčije presudio te osudio Hrvatsku za ‘udruženi zločinački pothvat’, to državu koštalo najmanje 9 milijardi eura.

Takva presuda protiv Hrvatske omogućila bi svakom od 221.000 hrvatskih Srba koje je zapravo – kako je to i presudom potvrđeno – u egzodus natjerao režim Slobodana Miloševića i njegovi prečanski zločinci da građanskom tužbom pred Europskim sudom za ljudska prava od Hrvatske traže i dobiju naknadu nematerijalne i materijalne štete za zločin etničkog čišćenja i prisilne deportacije.

Nakon odbacivanja iz optužbe da je naša domovina Hrvatska stvorena i oslobođena ‘udruženim zločinačkim pothvatom’ pravosuđe naše zemlje može puno lakše tragati za odgovorima na pitanje, koje se s punim pravom postavlja, tko je odgovoran za počinjena kaznena djela ubojstava, uništenja i paljenja imovine i kuća nakon Oluje.

Posebno je licemjerno kad se Milorad Pupovac, SNV, Aleksandar Vučić i ostali gubitnici u Domovinskom ratu predstavljaju kao ‘antifašisti’.

Naravno da se ne mogu i neće pomiriti s činjenicom da su antifašisti u Domovinskom ratu bili hrvatski branitelji, a fašisti tzv. JNA, četničke horde i raznorazne paravojne postrojbe tzv. RSK.

Dosta je četničke propagande o Oluji i Domovinskom ratu”, zaključuje Pero Kovačević.

NE ZABORAVIMO IH: Ovo su imena branitelja koji su poginuli u Oluji

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.