Potvrđeno! Udruga ‘Hrabro dijete’ spletkarila s novcem, umjesto na bolesnu djecu, trošili na sebe

Autor: A. R.

Za liječenje Nore Šitum prikupljeno je 4,38 milijuna kuna, a za liječenje je potrošen samo mali iznos tog novca. Financijski je nadzor potvrdio da je bilo povrede propisa, suštinske naravi, odnosno zloporabe položaje. "Zbog toga će Ministarstvo sve nalaze proslijediti DORH-u kako bi pokrenuo istragu", rekao je Šegon. Još jednom je ponovio da je upleteno dosta sudionika, ali nije ih želio navesti imenom i prezimenom.

Napokon se raspliće trakavica koja je potresla hrvatsku javnost gdje su Đana Atanasovska i Ivica Šitum, roditelji preminule djevojčice Nore, optužili udrugu Hrabro dijete za malverzacije u financijskom poslovanju.

U srijedu ujutro održana je konferencija za novinare na kojoj su pojašnjeni nalazi Ministarstva financija o radu udruge Hrabro dijete. Izvješće o istrazi ministarstva podnio je Branko Šegon, pomoćnik ministra financija RH. Potvrđeno je da su neki ljudi u udruzi, koji nažalost nisu imenovani, počinili kaznena djela!

Za liječenje Nore Šitum prikupljeno je 4,38 milijuna kuna, a za liječenje je potrošen samo mali iznos tog novca. Financijski je nadzor potvrdio da je bilo povrede propisa, suštinske naravi, odnosno zloporabe položaje. “Zbog toga će Ministarstvo sve nalaze proslijediti DORH-u kako bi pokrenuo istragu”, rekao je Šegon. Još jednom je ponovio da je upleteno dosta sudionika, ali nije ih želio navesti imenom i prezimenom.

Ministarstvo financija utvrdilo je da je sveukupno bilo prikupljeno 4.380.000 kuna dobrotvornom akcijom, a roditelji djevojčice nisu bahato rasipali i trošili novac. Podsjetimo da su Đana i Ivica dobili izvješće da je skupljeno samo nešto više od 2 milijuna kuna. Čekamo daljnji rasplet događaja da vidimo što se dogodilo s ostatkom milijunskog iznosa.

Autor:A. R.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.