POTRESNO: U istarskom domu zlostavljan dječak

Autor: Eva Grgić

Iz uprave doma rekli kako su poduzeli sve radnje sukladno Protokolu o zaštiti i sigurnosti korisnika doma te postupanja u izvanrednim situacijama, a uz ti su o svemu  obavijestili i Ministarstvo obitelji.

Tjedan dana nakon što je odgajatelj u jednom domu u Istri osuđen jer je propustio spriječiti brutalno zlostavljanje dječaka 2010. godine, novi šokantan slučaj potresa isti dom. Kako doznaje Index, dvojica štićenika doma su sredinom svibnja ove godine zlostavljala trećeg dječaka žigosanjem i na ostale grube načine, javlja 24sata.hr.

Iz istarske policije potvrdili su kako istražuju cijeli slučaj, dok su iz uprave doma rekli kako su poduzeli sve radnje sukladno Protokolu o zaštiti i sigurnosti korisnika doma te postupanja u izvanrednim situacijama. Također, o svemu su obavijestili Ministarstvo obitelji, javlja Index.

Podsjetimo, odgajatelj kojeg je sud proglasio krivim za propust iz 2010. dobio je uvjetnu kaznu na sudu prošlog tjedna.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.