Screenshot/Twitter

POTRESNO SVJEDOČANSTVO PRIJATELJICE PRETUČENE ZADRANKE: ‘Bojimo se i svi živimo u bunilu, ali sada svima želim reći istinu!’

Autor: Dnevno.hr

Zadranka M.P., prijateljica pretučene djevojke, svjedočila je o tom brutalnom događaju.

Cijelo svjedočanstvo ispričala je za Slobodnu Dalmaciju.

“Ne mogu vam opisati kako se osjećam danas, šest mjeseci od tog događaja. Još uvijek se nadam da je sve to bio samo san iz kojeg ću se samo probuditi”, rekla je.

Dva dana nakon što je iz pritvora oslobođen Darka Kovačević Daruvarac te prosvjeda “Samo za nju” kojem je cilj borba protiv nasilja nad ženama progovorila je o tome što se dogodilo.

“Svih ovih šest mjeseci bojala sam se za sebe i nisam htjela govoriti, ali ovo prelazi svaku granicu i sada želim svima reći istinu. Jer ne mora se samo ona i njezina obitelj sakrivati i bojati, već i ja”, rekla je djevojka.

Pretučena djevojka već je prošla tri zahtjevne operacije, a zbog nedostataka i problema pravosuđa, Darko Kovačević je na slobodi do 9.siječnja kada slijedi nastavak suđenja za teške tjelesne ozljede počinjene nad djevojkom.

“Noći su najgore jer nas policija češće obilazi danju. Bojimo se i svi živimo u bunilu. S tim čovjekom dosta toga nije u redu i unatoč tome što nas svi smiruju bojimo se za sebe, svi”, ispričala je M.P koja je te večeri pretrpjela velike traume i završila u psihijatrijskoj ustanovi u Zadru, a potom i u Zagrebu.




“Nadala sam se nakon svega da će barem država biti poštena i da će ga zatvoriti, ali previše sam očekivala. Doživjela sam šok kakav ne može nitko zamisliti. Kad si prisiljen gledati kako ti netko masakrira najbolju prijateljicu, kako je tuče do smrti, a ti ne smiš apsolutno ništa napraviti, niti možeš”, rekla je bolno.

Toga dana s društvom je otišla na kavu u “Chilla”nakon poslijepodnevnog kupanja.

“Došla sam oko jedan sat prije moje prijateljice. Sjedila sam i pila kavu s prijateljima. Ubrzo je ušao i Daruvarac sa svojim “prijateljima”. Čim je ušao s police je uzeo bocu Stocka. Nisam se baš obazirala na njega sve dok se u jednom trenutku nije počeo derati. Derao se na curu koja je sjedila s njim kako ne smije pušiti jer je trudna i udario ju je. Ne znam tko mu je ona”, rekla je Zadranka.




Prema njezinim riječima djevojka je pokušala pobjeći u automobil, ali se vratila u kafić zbog velikih Kovačevićevih prijetnji.

“U kafić je tada ušla i moja prijateljica. Daruvarac je stajao blizu ulaznih vrata i gurnuo ju je čim je ušla. Bio je strašno ljubomoran na sve i svakog. Prijetio joj je da će je ubiti ako ga ostavi. Sjela je do mene i odmah sam joj rekla da se ne diže od stola, da je lud i agresivan i da je već udario tu curu”, ispričala je.

Prijateljica je nakon toga otišla na WC.

“U jednom trenutku su se čula tri jako glasna udarca kao da joj je uzeo glavu i glavom tri puta udario svom snagom od vrata ili zid. Vlasnica kafića mi je rekla da se ništa ne brinem, da joj neće ništa napraviti, a njezin suprug je pojačao muziku. Nisam sama sebe čula koliko je bilo glasno”, rekla je.

Nakon što je njezina prijateljica iz toaleta uspjela pobjeći u unutrašnjost kafića, počelo je Daruvarčevo fizičko nasilje.

“Tukao ju je, čupao, povlačio, udarao po cijelom tijelu i u jednom trenutku dok je ležala na podu nokautirao je nogom u glavu kao zadnje smeće. Ležala je na podu oblivena krvi, napola u nesvijesti. Kroz glavu mi je prošlo da je mrtva. Digla sam se i pala na koljena. Vrištala sam. Svi su gledali, nitko se nije udostojio dignuti i maknuti ga od nje. Bila sam kao sleđena, nisam se mogla smiriti i jedino sam imala u glavi to da ju je ubio”, opisala je.

Njezina se prijateljica nakon neviđenog iživljavanja ipak nekako uspjela dignuti.

“To je tek bio horor. Nos joj je bio smrskan, a po sredini nosa i preko obrve bila je rupa iz koje nije izlazila krv nego komadi krvi”, teško je ispričala.

Odvela ju je preko ceste, a vlasnica kafića koju je zamolila  da nazove hitnu i policiju ona joj je rekla: “Ne treba zvati nikoga, ovo se sve može riješiti bez hitne i bez policije”.

Shvativši da joj vlasnica neće pomoći počela se derati i vikati upomoć. U pomoć su dotrčali prolaznici.

“Cijelo vrijeme su joj se oči sklapale. Maramicom i rukom sam joj držala nos kako bih zaustavila krvarenje i držala je budnom. Trčala sam do prijateljice da nađem telefon. Moj je bio prazan. Sve je tako sporo prolazilo, činilo mi se kao da trčim satima i kilometrima. Na koncu sam uspjela nazvati sestru, a ubrzo i Hitnu pomoć”,  ispričala je Zadranka.

Iskaz je dala i na policiji i na Općinskom sudu u Zadru.

“U sudnici ga nisam mogla niti pogledati. Ne želim ga vidjeti. On je danas na slobodi, slavi svoj izlazak iz pritvora, a imali su šest mjeseci da ga osude i sjetili su se zadnjih mjesec dana da krenu sa slučajem. Nitko se ne pita što će biti s njezinom prijateljicom i njezinom obitelji, svaki dan dobivaju prijetnje, mami su joj gume probušili, zvone joj na parlafon u dva ujutro. Svaku večer ona je budna, boji se spavati, stalno mi piše da ne može, da ju je užasno strah, da nije dobro”, govori potresena prijateljica.

Majka prijateljice je u velikom strahu često pita “što ako on dođe do njezine obitelji i ubije ih?”, na što ona ne zna odgovor.

“Ne znam ni što će biti sa mnom”, rekla je i dodala kako se užasno boji te zbog toga iz kuće izlazi rijetko.

“Kad iziđem stalno se okrećem i gledam ima li netko iza mene”, zaključila je u ispovijesti za Slobodnu Dalmaciju.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.