fbpx
Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

POTPUNO POTONUĆE SDP-a ILI SAMO RUŽNA PODMETANJA? Račanova objava na Facebooku podigla prašinu: Što se krije iza njegovog apela?

Autor: T.Š.

Na društvenim mrežama ovih dana traje žestoka bitka u SDP-ovim redovima, u kojoj se optužuje cijelo vodstvo na čelu s Peđom Grbinom za loše rezultate anketa uoči lokalnih izbora, te općenito navodno loše stanje u toj stranci, a zbog poziva članova SDP-a nastala je teorija među članovima kako stranka nema dovoljno ljudi da bi složila liste za sva tijela područne samouprave u Gradu Zagrebu, pa se tako mogla pronaći i informacija da se predviđa kako će SDP-u nedostajati čak 50 lista.

Upravo dio koji se uzbunio zbog nedavnih poziva članovima SDP-a, kojima je zasmetalo što su upitani jesu li još uvijek članovi stranke, jer smatraju kako je to bio pokušaj vršenja pritiska na one koji se navodno smatraju “nepodobnima”.  Sad javnost upire prst prema Ivanu Račanu, a zbog objave koja je počela kružiti društvenom mrežom Facebook.

Na njoj Račan traži one koji bi željeli podržati SDP, no ne precizira svrhu objave, a nije ni jedini član ove stranke koji na sličan način, no za druge ogranke na jednaki način traži podršku.

Za pojašnjenje objava koje su se pojavile na Facebooku, obratili smo se središnjici SDP-a, stožeru Joška Klisovića, te Ivanu Račanu. Ivana Račana zamolili smo da potvrdi autentičnost  i prokomentira objavu koju nam je poslao čitatelj.

Na listama pijanci, narkomani, kriminalci, šverceri, neofašisti,…

“Potpuno potonuće SDP-a. Prvi put u povijesti stranke, SDP neće imati liste za sva tijela područne samouprave u Gradu Zagrebu. Dugogodišnji ugledni članovi stranke pobrisani su od strane Peđe Grbina i njegovih povjerenika. Maknuti su sa svih lista, poniženi su, izvrijeđani, oblaćeni… A onda je zapelo. Nema dovoljno zainteresiranih da se popune liste. A prethodno otpisani članovi više ne žele biti na listama sa nametnutim osobama, od kojih većina i nisu članovi SDP-a. Tako se na SDP-ovim listama nalaze pijanci, narkomani, kriminalci (kontroverzni poduzetnici), šverceri, neofašisti, članovi drugih, nesrodnih stranaka, osobe sa svjetonazorom nespojivim sa socijaldemokracijom…pa su nametnuti povjerenici prisiljeni tražiti kandidate za liste na “javnim natječajima” po facebooku. Nikada niti jedna stranka nije pala tako nisko. To je #NoviSDP Peđe Grbina”, komentirao je čitatelj koji je poslao i same objave.

Politička strana uvijek poziva ljude

Ivan Račan odgovorio je na naš upit.
“Politička stranka u uvijek poziva ljude da joj se pridruže, a naročito poziva za podrškom u izbornom procesu. Volonteri ili podržavatelji su u izbornom procesu potrebni za razne poslove koji uključuju podjelu promotivnih materijala, održavanje štandova, animiranje sugrađana i razne druge akcije”, rekao je pa dodao: “O listama SDP-a na lokalnim izborima bit ćete obavješteni kada završi proces kandidiranja.”

Autor:T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.