Foto: Davor Pongracic / CROPIX

POTOP! SDP NAŠAO PLENKOVIĆEVU SLABU TOČKU: Na ovome ćemo ga srušiti! Gotov je

Autor: Iva Međugorac

”Ključna bitka vodit će se u Zagrebu”, komentiraju tako nadolazeće parlamentarne izbore u vladajućoj stranci, strahujući baš zbog rezultata izbora u hrvatskoj metropoli.

”Sa zagrebačkim izbornim jedinicima mogli bi imati ozbiljnih problema, nismo izglasali Zakon o obnovi, to je oporba nametnula kao ozbiljan problem, pa su sva naša obećanja pala u vodu. Upravo će se to najviše odraziti na samog Plenkovića koji će biti nositelj stranačke liste u prvoj izbornoj jedinici koja obuhvaća centar grada, koji je najgore prošao u potresu”, ističe naš sugovornik dodajući da ako samo u jednoj od četiri zagrebačke izborne jedinice HDZ ova poraste za dva mandata mogao bi se odlučiti relativni pobjednik izbora.

”Tu HDZ-u prijeti druga opasnost, a to je suradnja sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem, on je u cijelom mandatu Plenkovićevu vladu održavao na životu, nije ga se mogao riješiti unatoč aferama, sudskim procesima, ali i osjetnom padu rejtinga. Zbog koketiranja s Bandićem predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izgubila je izbore u metropoli, a to se odrazilo i na rezultate predsjedničkih izbora u cijelosti, isto bi se moglo dogoditi i Plenkoviću, to što on javno kritizira Bandića naprosto nije dovoljno, i djeluje neuvjerljivo sve dok on s Bandićem surađuje u Skupštini”, smatra naš sugovornik iz vladajuće stranke te napominje da tu zapravo niti nema previše prostora za manevar.

Stanovnici Zagreba nezadovoljni su gradskom vlašću, a to nezadovoljstvo moglo bi se preliti i na Plenkovića. Znaju to vrlo dobro i u SDP-u u kojem najavljuju da će Plenkovića rušiti baš na suradnji s Milanom Bandićem.

”Naravno, to će biti najsnažnija karika naše kampanje. Bazirat ćemo se na obnovu Zagreba i Plenkovićevu mrežu s Bandićem. S time ćemo ga sučeliti i na debatama, ali i u većini svojih javnih nastupa. Uvjereni smo da ovakav HDZ u Zagrebu ne može dobiti izbore”, komentira naš sugovornik iz SDP-a blizak Davoru Bernardiću, najavljujući Plenkovićev potop u glavnom hrvatskom gradu.

”HDZ ionako nikada nije dobivao izbore u Zagrebu, a tek sada u potpunosti na to mogu zaboraviti. Ne radi se tu samo o nama. Na Zagreb jurišaju i Most i Škoro sa svojim ljudima, tako da zapravo Plenković nema od kuda vući glasove ni sa desnice, ni iz centra”, smatra naš sugovornik iz SDP-a.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.