fbpx

POSTROJAVANJA NEĆE BITI: Ministar Ostojić zabranio skup pravaša na Trgu bana Josipa Jelačića!

Autor: T. Pšenko

"Ja moram stati na kraj tom cirkusu i zaustaviti taj politički progon'', rekao je Dražen Keleminec prošloga tjedna.

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić donio je rješenje kojim se zabranjuje organizatoru mirno okupljanje u subotu pod nazivom ‘Prisega domovini i prisega Klubu Hrvatskih domoljubnih snaga’ na prostoru zagrebačke  Ilice i Trga bana Josipa Jelačića koji se trebao održati 28. veljače. Podsjetimo, ideja tm okupljanja u organizaciji je Autohtone – Hrvatske stranke prava (A-HSP).

“S obzirom na to da organizator osnivanje, postrojavanje i prisegu stranačke vojske namjerava održati na središnjem gradskom trgu i djelomično u najfrekventnijoj ulici, gdje se zbog zadovoljavanja različitih potreba stalno nalazi veliki broj građana  te izraženu javnu osudu i protivljenje takvom okupljanju, postoji utemeljena vjerojatnost da bi održavanje i javnog okupljanja uz postrojavanje i davanje prisege izazvalo uznemirenost kod većeg broja građana, a s obzirom na vrijeme, broj sudionika i narav okupljanja moglo ozbiljnije poremetiti kretanje većeg broja građana te dovesti do nasilja i ozbiljnijeg remećenja javnog reda i mira”, piše u priopćenju MUP-a.

Podsjetimo, Autohtona – Hrvatska stranka prava (A-HSP) osnovala je stranačku vojsku pod nazivom ‘Hrvatske domoljubne snage’ koja se u subotu trebala postrojiti na Trgu bana Josipa Jelačića u 12.30 sati.


”Mi nismo mala stranka, masovno se širimo, i to policija vrlo dobro zna. Provaljuju u stanove naših članova, ispituju ih… Ja moram stati na kraj tom cirkusu i zaustaviti taj politički progon”, rekao je Dražen Keleminec, predsjednik A-HSP-a pred Prekršajnim sudom u Koprivnici prošlog tjedna.

Autor:T. Pšenko
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.