Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

POSLJEDNJE ZBOGOM OLIVERU DRAGOJEVIĆU: Split objavio detalje

Autor: Dnevno.hr

U Splitu je održana sjednica Organizacijskog odbora za sutrašnji ispraćaj Olivera Dragojevića na kojem je utvrđen program ispraćaja legendarnog pjevača koji je preminuo jučer u Splitu u 71. godini života, izvijestili su iz Splita, gdje su na sjednici sudjelovali predstavnici Splitsko-dalmatinske županije, Grada Splita i Hrvatske glazbene unije i predstavnici Policijske uprave Splitsko-dalmatinske, Lučke kapetanije i Turističke zajednice.

“Ispraćaj Olivera Dragojevića počinje u 18.50 sati na Trgu Franje Tuđmana, nakon obreda u krugu obitelji, prijatelja i suradnika u crkvi svetog Frane na Obali – hrvatskom panteonu u kojem su mir i spokoj našli velikani koji su ispisali hrvatsku i europsku povijest: splitski klerik i kroničar Toma Arhiđakon, otac hrvatske književnosti Marko Marulić, pjesnik Jerolim Kavanjin, kapelnik splitske katedrale i skladatelj Ivan Lukačić, veliki državnik i gradonačelnik Ante Trumbić te drugi velikani koji su obilježili povijest našeg grada, Dalmacije i Hrvatske. Splićani će svog sugrađanina uz molitvu i njegove pjesme ispratiti od Trga Frane Tuđmana preko Rive do gata Sv. Nikole, gdje će u 19.50 katamaranom Jadrolinije kojeg je osigurala Vlada Republike Hrvatske isploviti prema Vela Luci, u pratnji brodova Lučke kapetanije, MUP-a i Hrvatske Ratne Mornarice, uz bakljadu, sirene i brecanje bumbala – velikoga zvona na zvoniku Svetoga Dujma”, izvijestili su iz Grada Splita.

“Sutra će se u organizaciji Hrvatske glazbene unije uz suradnju s Vladom Republike Hrvatske, nadležnog Ministarstva kulture, Splitsko-dalmatinske županije, Grada Splita i ostalih institucija u Hrvatskom narodnom kazalištu u 11 sati održati komemoracija uz nazočnost obitelji, prijatelja i suradnika Olivera Dragojevića te državnih, županijskih i gradskih dužnosnika”.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.