Slavko Midzor/PIXSELL

Poražavajući rezultati u KBC Osijek: Sanitarni čvorovi, kvake,WC daske i slavine – prljavi

Autor: dnevno.hr

Najgore stanje bilo je u Klinici za unutarnje bolesti gdje je postotak očišćenosti markiranih površina bio tek četiri posto.

Uprava Kliničkog bolničkog centra Osijek provela je prije nekoliko mjeseci kontrolu čišćenja markiranih površina u svima klinikama, a rezultate je na uvid dala Glasu Slavonije.

Dobiveni su rezultati bili poražavajući, zbog čega je bolnička uprava odlučila pojačati kontrolu čišćenja na svim točkama i uvesti nova pravila održavanja.

Tako su, primjerice, u sanitarnim čvorovima bile markirane kvake, prekidači, slavine, slivnici i WC daske. Cilj je bio utvrditi koje će od navednih površina biti prijeđene krpom i sredstvom za čišćenje. Ako neki od markera nije dotaknut, značilo je to kako ta površina nije ni čišćena.

Najgore stanje bilo je u Klinici za unutarnje bolesti gdje je postotak očišćenosti markiranih površina bio tek četiri posto. Na neslavnoj ljestvici drugo mjesto zauzela je Klinika za neurologiju sa samo devet posto očišćenosti.

Najbolje stanje u KBC-u Osijek je na Zavodu za urologiju i Zavodu za oftalmologiju gdje se postotak penje do 57 posto.

I u ravnateljstvu KBC-a su bili šokirani rezultatima te su poduzeli određe mjere kako bi se to promijenilo.

“Situacija je sada drastično popravljena jer smo uveli drukčija pravila. Svaka čistačica ima radni nalog i točno se zna imenom i prezimenom tko je što očistio ili nije očistio te se krivnja ne može svaljivati na druge”, kaže ravnatelj KBC-a Osijek doc. dr. sc. Željko Zubčić za Glas Slavonije.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.