Photo: Patrik Macek/PIXSELL

‘POPAPALA’ MACANA! Vidović Krišto dobila tužbu protiv političkog analitičara! Sud mu nije povjerovao da ju je htio nazvat – političkom spodobom

Autor: Dnevno.hr

Karolina Vidović Krišto dobila je sudski spor protiv Krešmira Macana kojeg je tužila zbog povrede ugleda i časti. Prema presudi zagrebačkog Općinskog suda Macan je proglašen krivim te Vidović Krišto mora isplatiti iznos od 50 dnevnih dohodaka, što je sud procijenio na 11.650 kuna.

Sud je, kako stoji u presudi, proglasio Macana krivim jer je “20. srpnja 2020. godine u emisiji ‘Otvoreno’ koja je emitirana i prikazana na Hrvatskoj televiziji pod nazivom ‘Konačan izgled nove vlade’ u 18. minuti uvrijedio Karolinu Vidović Krišto na način da je za istu rekao da ‘s ovom spodobom ne želim sjediti u studiju’, znajući da će takvom izjavom i tvrdnjom uvrijediti drugoga”.

“Dakle, uvrijedio je drugoga putem televizije zbog čega je znao da je uvreda postala pristupačna većem broju osoba pa se okrivljeni Krešimir Macan osuđuje na novčanu kaznu u iznosu od 50 dnevnih iznosa s time da je visina jednog dnevnog iznosa 233 kuna pa novčana kazna iznosi 11.650 kuna koju je okrivljeni dužan platiti u roku od četiri mjeseca”, stoji u presudi, a još mu se nalaže da o svom trošku u cijelosti objavi presudu putem televizije.

Macan je pokušao uvjeriti sud da je Vidović Krišto – politička spodoba

Macan se na sudu pokušao obraniti tezom da Vidović Krišto nije htio uvrijediti kao osobu, već ju je nazvao – političkom spobodom.

“To što sam rekao, rekao sam misleći isključivo na političko djelovanje tužiteljice, ništa drugo(…). Niti u jednom trenutku tijekom emisije ja nisam iznio niti jednu uvredu na račun privatne tužiteljice, a ovo što sam iskomentirao je vezano uz njeno cjelokupno djelovanje. Na posebno pitanje privatne tužiteljice je li riječ spodoba za jednu ženu uvredljiva, navodim kako može biti ako je izrečena zbog fizičkog izgleda, no ja sam to izgovorio zbog cjelokupnog političkog djelovanja tužiteljice koji je takav”, izjavio je na sudu.

Ipak, sud njegove argumente nije prihvatio.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.