Ponovno se uvode noćni autobusi i tramvaji u Osijeku

Autor: hina

Direktor osječkoga Gradskog prijevoza putnika Igor Medić zahvalio je policiji na brzom otkrivanju napadača te je zatražio je pojačani nadzor policije u autobusima i tramvajima, posebice noću, kako bi se zaštitili vozači.

Od četvrtka osječki GPP ponovno uvodi noćne autobusne i tramvaje pošto su u subotu ukinuti zbog čestih napada na djelatnike, istaknuto je na današnjoj zajedničkoj konferenciji za novinare osječkoga gradonačelnika Krešimira Bubala, direktora GPP-a Igora Medića i načelnika osječko-baranjske Policijske uprave Željka Prše.

Gradonačelnik Bubalo zahvalio je policiji na brzom otkrivanju napadača na vozača autobusa noću s petka na subotu, kada su trojica mladića kamenom teško ozlijedila 50-godišnjeg vozača autobusa Adama Ć., koji je na liječenju u Kliničkome bolničkom centru zbog ozljeda glave i tijela. Riječ je o trojici mladića u dobi od 17, 18 i 21 godine. Bubalo je rekao kako očekuje da će i pravosuđe brzo reagirati, a ne da se postupci vode u nedogled.

Direktor osječkoga Gradskog prijevoza putnika Igor Medić također je zahvalio policiji na brzom otkrivanju napadača te je istaknuo kako je u posljednjih nekoliko mjeseci bilo deset vandalskih napada na vozače i kontrolore te tvrtke. Zatražio je pojačani nadzor policije u autobusima i tramvajima, posebice noću, kako bi se zaštitili vozači.

Načelnik osječko-baranjske Policijske uprave Željko Prša rekao je da policija u tom i u svim ostalim slučajevima savjesno obavlja svoj posao kako bi Osijek i dalje bio “najsigurnije mjesto življenja”. Istaknuo je da će od sljedećeg četvrtka u vozilima biti pojačan nadzor policije u odori i civilu, dodajući kako se ne može osigurati da u svakom vozilu bude policajac, kako su to tražili djelatnici GPP-a. Ocijenio je da je važna dobra suradnja grada, GPP-a i policije, ističući kako će policija u svakom trenutku biti u vezi s vozačima autobusa i tramvaja. Napadač na vozača otkriven je brzo zahvaljujući anonimnoj dojavi jedne građanke, rekao je načelnik Prša i pozvao građane da tako pomažu policiji.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.