POMOZITE DARIJI: Spasiti je može samo ova operacija, nedostaje manji novčani iznos koji bi joj spasio život zbog liječničke pogreške!

Autor: T. Pšenko

Darija nema multiplu sklerozu nego neuro boreliozu, desni bubreg je otišao jer se vraća urin, nepokretna je... Dariju su u Hrvatskoj doktori otpisali, a u klinici Ragnitz u Grazu je liječnički konzilij nakon pregleda medicinske dokumentacije dao mišljenje da za Dariju ima spasa, napravili bi kompletnu dijagnostiku i ugradili stentove na bubrežne kanale jer ako otkaže i drugi bubreg, to je nažalost kraj za ovu mladu djevojku.

Prijateljica Darije Šimunov, oboljele djevojke kojoj život može spasiti samo operacija u Grazu koja stoji 20 000 eura, javnosti upućuje vapaj za pomoć. Jedan je mladi život pogreškom liječnika doveden do ruba, spasiti je mogu jedino dobri ljudi. Njezino pismo prenosimo u cijelosti i priključujemo se vapaju:

Darija Šimunov je cura koju poznajem osobno.
Poznavala sam ju dok je izgledala ovako (1 slika), A poznajem je i sad dok, na žalost, izgleda ovako (2 slika – u zadarskoj hitnoj prije nekoliko dana).
Doktori su je zeznuli, mladu djevojku koja sada ima 29 godina. Da, zeznuli su je jer su joj 2006. pogrešno dijagnosticirali multiplu sklerozu te je u skladu sa time krivo liječili. 2009 godine Darija je pala i od tada je nepokretna. Naš zdravstveni sustav ju je stavio za operaciju 8 mjeseci nakon pada. Da, mladu curu od 24 godine su operirali 8 mjeseci nakon pada, nevjerojatno, znam.
Da ne duljim, Darija nema multiplu sklerozu nego neuro boreliozu, desni bubreg je otišao jer se vraća urin, nepokretna je… Dariju su u Hrvatskoj doktori otpisali, a u klinici Ragnitz u Grazu je liječnički konzilij nakon pregleda medicinske dokumentacije dao mišljenje da za Dariju ima spasa, napravili bi kompletnu dijagnostiku i ugradili stentove na bubrežne kanale jer ako otkaže i drugi bubreg, to je nažalost kraj za ovu mladu djevojku.
Operacija, skupa sa dijagnostikom i boravkom u Grazu stoji 20 000 eura.
Da se ovo negdje objavi sigurna sam da bi se iznos skupio jer nije velik, Dariji hitno treba ta operacija dok drugi bubreg još radi.
Darija je jedna izuzetna osoba, cura koja je u kolicima išla na zadnje ispite na faksu i na koncu, unatoč svemu, imala prosjek 4,8. Završila je komparativnu književnost i povijest umjetnosti. Doktori su se usmeno ispričali Darijinoj mami Tanji zbog krive dijagnoze, ali nažalost njoj ta isprika ne može pomoći.

Njezine informacije:
Darija Šimunov
IBAN: HR3424840083211151757
(RBA)
email: [email protected]
Adresa: sv.Vinka Paulskog 7.
Zadar 23000.

 

Autor:T. Pšenko
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.