POMAGALI NIJEMCI ILI SUSJEDI? HDZ-ov 5+ program je kopija programa iz Republike Srpske? (VIDEO)

Autor: I. Babić

HDZ-ovih pet točaka čine gospodarski rast i razvoj, zapošljavanje, zdravstvo i socijalna pravednost, pravna stabilnost te društvo, demografija, obrazovanje i kao peta točka - znanost.

U četvrtak je predstavljen dugoočekivani HDZ-ov program 5+ Hrvatska. HDZ-ovci su tako mjesecima pričali da se program sastavlja u njemačkom IFO institutu, no je li moguće da su umjesto u Münchenu otišli malo bliže po savjet?

Na  prošlogodišnjim izborima u Republici Srpskoj kandidat za zastupnika u Narodnoj skupštini Republike Srpske profesor Mile Vasić predstavio je program pod imenom 5+ na….

Osim toga njegovih pet točaka se sastoji od  borbe protiv kriminala i korupcije, preko stvaranja jake srednje klase, obitelji, pronatalitetne i demografske politike, zaštite, kao i očuvanje i racionalno korištenje prirodnih resursa te stvaranje konkurentne privrede i zaštita potrošača. HDZ-ovih pet točaka čine gospodarski rast i razvoj, zapošljavanje, zdravstvo i socijalna pravednost, pravna stabilnost te društvo, demografija, obrazovanje i kao peta točka – znanost.

“Klasna nejednakost je previše izražena za ovako malu državu. Poljoprivrednici, borci, mladi i umirovljenici su najugoženiji”, riječi su Mile Vasića. Valja stoga podsjetiti i na Karamarkove priče o korupciji. Šef HDZ-a govori kako će iz stranke letjeti svi koji se žele okoristiti. Nešto slično govori i Vasić.

No, pogledate li malo bolje plakate, primijetit ćete kako su i vizualni identiteti slični. I kod onog kojeg je koristio Vasić, kao i na onome koji koristi HDZ domiranju plava pozadina i brojka pet. Jedino su drugačije poredane državne zastave.

 HDZ, Mile Vasić
HDZ, Mile Vasić

O jačanju srednjeg sloja Karamarko je već govorio. S druge strane Vasić naglašava obitelj i pronatalitetnu politiku. Sjećate se što je prije nekoliko dana HDZ rekao? Obiteljima će za svako dijete davati po tisuću eura….




Autor:I. Babić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.