fbpx
Screenshoot/Dnevnik.hr

POLITIČARI, UGLEDAJTE SE NA NJEGA: Mladi načelnik si srezao plaću, ukinuo putne troškove, povećao rodiljne naknade…

Autor: M. B.

''Načelnik i općina nisu tu radi samoga sebe. Dakle, nisu sami sebi svrha nego smo tu da bismo služili svojim mještanima'', poručio je Ursić.

Načelnik Brela Stipe Ursić ima 30 godina i jedan je od najmlađih načelnika u Hrvatskoj.  Srezao je sebi plaću, ukinuo putne troškove, povećao rodiljne naknade.

”Vratili smo 4 i pol milijuna kuna. Sebi sam zadao za zadaću kompletne dugove završiti u svom mandatu. Troškovi reprezentacije srezani su za 70 posto u odnosu na bivšeg načelnika, ukinuti su svi putni troškovi koji su se isplaćivali od odlaska i dolaska na posao”, kaže mladi HDZ-ov načelnik Stipe Ursić i dodaje kako je svoju plaću srezao za 30%, piše Dnevnik.hr.

”Napokon nakon dugog niza godina 2015. godine imamo porast novorođenčadi što nas posebno veseli. I na moj prijedlog Općinsko vijeće je usvojilo povećanje porodiljne naknade s 3.000 na 7.000 kuna”, kaže Ursić.


Mladi načelnik poručio ja svojim kolegama kako moraju shvatiti ulogu načelnika. ”Načelnik i općina nisu tu radi samoga sebe. Dakle, nisu sami sebi svrha nego smo tu da bismo služili svojim mještanima”, poručio je Ursić, a kada bi ovu formulu primijenili i drugi političari svima bi nam zasigurno bilo bolje.

Autor:M. B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.