screenshot

Političari ‘agresivci’: Nećete vjerovati, ali na ovom popisu krije se i jedna dama

Autor: Iva Međugorac

Neugodno je u tjednu koji je za nama bilo u sabornici, gdje su se odvili nezgodni incidenti. Sve je počelo tako što je ministar obrane Damir Krstičević bacio igračku u obliku aviona F-16 kojega mu je darovao SDP-ov saborski zastupnik Franko Vidović, a potom se nastavilo s premijerom Andrejom Plenkovićem. On je pak krenuo prema mostovom zastupniku Nikoli Grmoji, nakon njegova dobacivanja, a ako je suditi po snimci kojom se ovih dana nacija ”zabavlja” situacija je bila na rubu fizičkog obračuna, kojega je spriječio Grmojin stranački kolega Miro Bulj.

No, kada govorimo o incidentima, istih nije lišen niti Bulj koji se svojevremeno žustro sukobio s nekadašnjom ministricom gospodarstva Martinom Dalić. Motiv za obračun s ovom damom, mostovom je bombarderu bila rasprava o gradnji plinske elektrane Peruća, što je za Bulja bilo neprihvatljivo. Ministrica, iznervirana njegovim nastupom i retorikom bacila je papire koje joj je ovaj uručio te se počela derati na njega.

Grubu stranu, javnosti je jedne prigode pokazao i Krešo Beljak. Prvi čovjek HSS-a jedne je prigode HDZ-ovce pozvao na fizički obračun, u ring. Podsjetiti treba i na nedavni incident koji se u saborskim klupama odvio između Hrvoja Zekanovića i Željka Jovanovića iz SDP-a, a Zekanović se također u konflitknoj situaciji našao i sa Grmojom. No, svi su oni ništa naspram Ivana Pernara, čovjeka koji je iz sabornice u više navrata iznesen uz asistenciju stražara.

Ratovalo se u saborskim klupama i prije Bulja, i prije Plenkovića a jedan od takvih događaja odvio se i u eri Dinka Burića. Belišćanski gradonačelnik i bivši HDSSB-ovac ušao je u ozbiljan konflikt s ondašnjim potpredsjednikom Sabora Vladimirom Šeksom, kojega je uputio psihijatru te mu uz to donio i uputnicu.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.