Policijski inspektor o mogućem scenariju: ‘Ovakvi slučajevi obično završe samoubojstvom, ali ne treba odustati u potrazi’

Autor: M. Marić

"Strašno je ako se odlučila na taj čin, ali dijete nije ništa krivo, to je najveći problem", kaže Lazarević.

Dramatična potraga za 29-godišnjom Ivanom Fogadić i njezinim petogodišnjim sinom Patrikom iz Međimurja, koja je na svojem Facebook profilu s noći u nedjelju na ponedjeljak ostavila šokantno oproštajno pismo, još uvijek traje.

Prema sadržaju  pisma, da se naslutiti da je Ivana odlučila odvesti u smrt sebe i svog petogodišnjeg sina kako bi stala na kraj zlostavljanju i maltertiranju koje je proživljavala uz muža agresivca i alkoholičara. Slučaj je šokirao naciju, a potraga koja traje već treći dan još uvijek nije dala rezultata.

O slučaju nestanka razgovarali smo s umirovljenim inspektorom Brankom Lazarevićem koji nam je na samom početku razgovora otkrio svoje crne slutnje i kako ne očekuje da će potraga za nestalima završiti pozitivno. “Ne mogu ništa čvrsto reći s obzirom na to da nisam izravno upoznat s cijelom situacijom, ali prema oproštajnom pismu prednost dajem tome, iako je strašno za reći, da je ona počinila samoubojstvo“, tvrdi Lazarević i dodaje da činjenica što je sa sobom ponijela nešto gotovine ne daje preveliku nadu da će ju pronaći živu. “Statistički gledano, bez obzira na to što je uzela nešto novca sa sobom, opet bih prednost dao da ona više nije živa”, ponovio je inspektor jer ovakvi i slični slučajevi obično završavaju samoubojstvom. “Strašno je ako se odlučila na taj čin, ali dijete nije ništa krivo, to je najveći problem”, kaže Lazarević.

Bez obzira na sve, ne smijemo isključiti mogućnost da je žena možda živa. Mogla je s tim novcem otputovati u rodnu Slavoniju ili u inozemstvo”, daje nam Lazarević i ostale scenarije koji su mogući.

U potragu za majkom i sinom osim policije uključio se i HGSS, pripadnici JVP-a Čakovec i helikopter MUP-a. Lazarević je potragu usporedio s onom koja se odvijala za Antonijom Bilić. “Policija je isto tako već sto puta prošla na deset metara od ljudi o kojima se pisalo i govorilo pa ih nisu pronašli. Prošli su pokraj Antonije Bilić i Anđele Bešlić iz Sinja, a znamo kako su one završile”, kritičan je umirovljeni inspektor.

Kada je riječ o ključnim detaljima koji bi mogli biti od pomoći u pronalasku majke i sina, potrebno je ispitati ljude koji nestalu ženu najbolje poznaju i one s kojima je bila u dobrim odnosima, ali i one s kojima nije, savjetuje Lazarević.

Iako nisam optimističan, ne treba odustati. Treba tragati sve dok se ne pronađe. Jer, sve dok ju ne pronađu mrtvu, žena je živa“, zaključio je Lazarević za kraj.




Autor:M. Marić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.