fbpx

Policija zaustavlja traktore

Autor: D. Bo

Nezadovoljni poljoprivrednici iz Slavonije i Baranje te Međimurja u podne su krenuli traktorima za Zagreb. Za sada ih policija zaustavlja na prvim punktovima a prosvjednici očekuju da će im se tijekom dana pridružiti sve više seljaka.

Nezadovoljni poljoprivredni proizvođači, koji već 12. dan prosvjeduju diljem kontinentalne Hrvatske, danas su se ipak uputili traktorima za Zagreb.
Konačna odluka donesena je na sastanku Stožera seljačkih udruga uključenih u prosvjede, a po 50 traktora je oko podneva krenulo iz Baranje, Vukovarsko-srijemske županije te Međimurske, no već na osječkoj obilaznici seljake iz Baranje je zaustavila policija.
Predsjednik Udruge 'Baranjska brazda' Petar Pranjić izjavio je novinarima kako od policije nisu dobili nikakvo objašnjenje zbog čega su ih zaustavili, ocijenivši taj postupak policije kao odraz hrvatske politike i države prema selu i poljoprivredi.
'Krenuli smo civilizirano, najavili smo svoje aktivnosti i trebale su nam se priključiti ostale udruge čiji nas članovi sada zovu i pitaju što se događa', rekao je Pranjić.
Pranjić tvrdi kako se prosvjednici neće sukobljavati s policijom.
'Ako bude trebalo časno ćemo otići kući, jer smo barem pokušali i na ovaj način, a odgovorne neka bude sramota za sadašnje stanje u kojem se nalaze seljaci', poručio je Pranjić.
Najavio je kako će prosvjednici pokrenuti postupak razrješenja predsjednika Hrvatske poljoprivredne komore Mate Brlošića i drugih čelnika Komore, jer drži da nisu dobro zastupali interese poljoprivrednika.
Zamjenica ministra poljoprivrede Snježana Španjol danas je poljoprivrednicima, koji su traktorima krenuli prema Zagrebu, poručila kako su u Ministarstvu svjesni problema hrvatskoga sela i seljaka, istaknuvši kako je razgovor jedini način pronalaženja rješenja.
Samo seljaci poručuju kako je za razgovor uvijek potrebno dvoje.

Autor:D. Bo
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.