Foto: Pexels

Policija upozorava na prevaranta koji se naziva ‘Velikim Bratom’: Ne nasjedajte na ovu prevaru

Autor: Dnevno.hr

Policija je izdala upozorenje građanima da nikako ne nasjedaju na pokušaje prevare koji se ovih dana vrte putem e-maila. U jednom danu policija je zaprimila više dojava zabrinutih građana, koji su otkrili kako su ih nepoznate osobe tražile novac u zamjenu za brisanje navodnih “kontroverznih videozapisa za odrasle.”

Iz policije su objasnili da se radi o “phishing” kampanji, u kojoj napadači traže od žrtava uplatu od 950 eura na Bitcoin račun, a u zamjenu će nepoznata osoba obrisati kontroverzne poruke i videozapise.

Foto: GuliverImage

‘Veliki Brat’

Policija je zabrinutim građanima poručila da ne nasjedaju na pokušaje prevare te da obrišu poruku, ako su ju primili. Ističu kako ni u kojem slučaju ne uplaćuju novac na željene račune.

Inače, napadač, haker, pošiljatelj, nazovimo ga kako god, se predstavlja kao “Veliki Brat”, ili “Svevideće oko”. U mailu ističe kako u posjedu ima kontroverzne videozapise te da će ih objaviti na internet otkuda ih neće biti moguće izbrisati.

Peović ispričala što je časna nudila njezinom sinu da ode na vjeronauk: ‘Nije joj upalilo’

Ako je netko uplatio novac na spomenuti račun, policija ističe kako to odmah treba prijaviti. Također, savjetuje se da nikome ne dajete svoje korisničke podatke i lozinke, a ako ste to učinili, obavezno ih zamijenite.
Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.