fbpx

Policija: Nisu utvrđene nezakonitosti u raspodjeli mobilnih kućica na potresom pogođenom području

Autor: Daniela Delale

Proteklih dana na društvenoj mreži pojavila se snimka telefonskog razgovora volontera s Lošinja koji tvrdi kako kućice koje je jedna lošinjska tvrtka poslala na područje pogođenim potresom nisu stigle na dogovorene adrese, već da ih oni koji su ih preuzeli prodaju unesrećenim ljudima.

“Nećemo se igrati više. Nemamo se što raspravljati (…). Čuli smo da prodajete kućice po 1.500 eura, te bolje, naše, a onda mi da dođemo tamo birati neke druge. To tako neće ići”, rekao je, između ostalog, volonter putem telefonskog razgovora muškarcu s kojim je komunicirao.

Povodom ovih optužbi kontaktirali smo policiju oko saznanja koje je volonter iznio.

“Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke u suradnji s Upravom kriminalističke policije i drugim policijskim upravama, proveli su opsežno kriminalističko istraživanje koje je obuhvatilo više mjera i radnji, uključujući i preko 50 obavijesnih razgovora s odgovornim osobama za podjelu spornih mobilnih kućica, kao i s osobama kojima su donirane mobilne kućice od raznih donatora.

Istraživanjem je utvrđeno da su sve kućice donirane stradalnicima u potresu te da se od stradalih građana nakon dovoza kućica ili prije, nije potraživao novac za isto.
U raspodjeli kućica sudjelovali su djelatnici Stožera civilne zaštite Grada Petrinje i Grada Gline, kao i predstavnici mjesnih odbora sukladno sastavljenim popisima na osnovu podnesenih zahtjeva građana. U sklopu kriminalističkog istraživanja nisu utvrđeni elementi kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti niti prekršaja.

Ovim putem pozivamo građane da sva saznanja do kojih dođu, a odnose se na činjenje kaznenih djela ili prekršaja, žurno prijave nadležnoj policijskoj postaji ili na broj telefona 192 te da ne iznose neprovjerene informacije jer to može uznemiriti dio javnosti, naročito građane pogođene potresom”, poručili su iz policije.

POSLUŠAJTE OPTUŽBE ZA MALVERZACIJU! Volonter optužuje vozača: ‘Prodajete kućice za 1500 eura’. Stožer: ‘Policija sve istražuje!’
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.