Policija: Nismo tukli seljake, reagirali smo u samoobrani

Autor: dnevno.hr

U priopćenju za medije MUP tvrdi kako je jedan prosvjednik nasrnuo traktorom na službenike, pri čemu je jednog ozlijedio i oštetio jedan policijski auto.

Iz hrvatske policije reagirali su priopćenjem, koje potpisuje Krunoslav Borovec, u kojemu stoji kako je saborska zastupnica Nada Čavlović Smiljanec tijekom aktualnog prijepodneva iznijela niz neargumentiranih i neutemeljinih optužbi kojima je nanijela štetu ugledu svih policajaca. Spomenuta zastupnica je, podsjećamo, izjavila ‘kako je policija tukla prosvjednike koji su prosvjedovali na području Virovitice i djelovala po političkom nalogu predsjednice Vlade’.

U priopćenju, između ostaloga, stoji kako su sve akcije vezane uz prosvjed seljaka donesene na Ravnateljstvu policije. Također se tvrdi kako policija ne dobiva nikakvu direktivu od strane Vlade, već kako je broj angažiranih policijskih snaga rezultat stručne sigurnosne prosudbe. Iz policije tvrde kako su njihovi djelatnici bili napadnuti od strane prosvjednika, te kako su reagirali jedino u samoobrani. Tvrde kako je jedan prosvjednik nasrnuo traktorom na službenike, pri čemu je jednog ozlijedio i oštetio jedan policijski auto.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.