Policija ispituje štićenika “barba” Luke Bebića

Autor: dnevno.hr

Osnovano se sumnja da je Ivan Medak, poznat po pismu “barba Luki”, preskačući nadređene izravno dogovorio sklapanje ugovora o nabavi retardanta za prugu.

Ivan Medak, direktor poslova ekologije i zaštite u HŽ Infrastrukturi, poznat i po pismu “barba Luki Bebiću” te Drago Rogulj, šef splitske ispostave za ekologiju, glavni su predmet istrage željezničke nesreće u kojoj je poginulo šestero ljudi, a ranjeno ih je 55.

“Poštovani barba Luka, prije mjesec dana kad smo se vidjeli u Pločama rekli ste mi da će se moj slučaj riješiti za koji dan… Uprava HŽ-a trebala me je imenovati 1. lipnja 2006. za člana Uprave RVR-a, ali to nije napravila jer je sadašnji direktor RVR-a Željko Mićo, SDP-ov kadar, preko sindikata hrvatskih željezničara zaprijetio da će napraviti pobunu.”, izvadak je iz pisma koje je Ivan Medak poslao predsjedniku Sabora Luki Bebiću moleći ga za visoku poziciju u nekadašnjoj tvrtki kćeri Hrvatskih željeznica. Pismo je prije nekoliko mjeseci objavio Jutarnji list, no unatoč tome ni Bebić ni Medak nisu snosili nikakve posljedice.


Osnovano se sumnja da je Ivan Medak, poznat po pismu “barba Luki”, tj. šefu Sabora Luki Bebiću, u kojem mu se žali da još nije postavljen na odgovarajuće mjesto u HŽ-u, preskačući nadređene izravno dogovorio sklapanje ugovora o nabavi retardanta, pišu dnevne novine.

Sporni retardant, tekućina za zaštitu drvenih pružnih pragova od požara, potom je nestručno stavljen na tračnice, doznajemo od izvora bliskog istrazi. Sumnja se da se smjesa retardanta trebala pomiješati s vodom u omjeru 1:4, ali to nije napravljeno i da je na tračnice nanesena u velikim količinama. U istrazi se doznaje kako je Rogulj upravljao nanošenjem smjese retardanta na tračnice.

– U željeznicama je 15-20 godina. Istina je da je on držao crijevo i polijevao, ali netko mu je to naredio. Znam ga dugo, to je skroman obiteljski čovjek, ima djecu, žena mu je nezaposlena… Zaista nije normalno da se na njega svali odgovornost za nesreću – ispričao je o Rogulju njegov kolega iz HŽ-a.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.