Policajac našao dom vjeroučitelju beskućniku

Autor: dnevno.hr

Od prihoda Krešimiru Šestaku mjesečno ostaje 4.92 kune, a ostatak plaće uzima mu banka jer je bio jamac za tri kredita koje njegovi prijatelji nisu vraćali

Krešimir Šestak (57), vjeroučitelj iz Osnovne škole Vojnić kraj Karlovca, ostao je bez svega što je imao jer je bio jamac za tri kredita koji se nisu redovito plaćali, piše 24 sata.

Dužnici kojima je bio jamac prestali su plaćati kredite, a naivni Šestak pristao je u banci da mu ‘sjednu’ na cijelu plaću od 5.200 kuna. Od prihoda mu je mjesečno odjednom ostajalo 4.92 kune, a skromni vjeroučitelj objašnjava kako je i to bilo podnošljivo jer je stanovao u učiteljskom stanu.


Uskoro je škola počela obnavljati svoje prostorije, pa je Krešimir morao iseliti, no nije imao kamo.

I to je za ljude

– Bilo je toplo, pa sam prve večeri prespavao na livadi. To se pretvorilo u višemjesečni smještaj. Neko vrijeme spavao sam u napuštenom sjeniku. Tad mi je gospodin Marijan Marjanović ponudio svoju šupu, u kojoj sam živio osam mjeseci – opisuje Šestak.

Tada ga je pronašao Vladimir Miškulin, lokalni kontakt-policajac.

– Poznavao sam ga godinama, no nitko nije znao u kakvoj je situaciji. Doznao sam da nema što jesti i da spava u šupi pa sam ga potražio. Bila je zimska večer. Pronašao sam ga kako leži zamotan u hladnoj šupi bez prozora. Iste sam ga večeri odveo obitelji Mišković, koja mu je ponudila smještaj – kaže Miškulin.

Zahvaljujući policajcu Miškulinu, vjeroučitelj sada ima krov nad glavom i osiguran obrok u školi gdje radi. Za dvije godine, kada mu isteknu krediti, ponovno će raspolagati svojom plaćom.
Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.