Gabrijela Žalac/arhiva

POKREĆU SE PREDMETI PROTIV DVOJE MINISTARA: Povjerenstvo otvara slučajeve Gabrijele Žalac i Zdravka Marića

Autor: Dnevno

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa danas je odlučilo da će otvoriti predmete o dvoje ministara iz aktualne Vlade –  ministrici Gabrijeli Žalac i ministru Zdravku Mariću.

Protiv dužnosnice Gabrijele Žalac otvorit će se predmet te će se razmotriti postoji li povezanost između osobnog odnosa dužnosnice Žalac i poduzetnika Josipa Stojanovića Jollyja u odnosu na dodjelu kredita HBOR-a trgovačkom društvu u vlasništvu navedenog poduzetnika i u odnosu na nabavu gradskih autobusa Grada Splita, ali i u odnosu na davanje na korištenje automobila marke mercedes članovima uže obitelji dužnosnice.

Predsjednica povjerenstva Nataša Novaković rekla je kako će u predmetu utvrđivati je li došlo do eventualnog međusobnog pogodovanja. Također, Novaković je istaknula je da je prerano govoriti koji će dokumenti trebati Povjerenstvu u slučaju ministrice, ali da će biti dosta dokumentacije.

I Mariće ulaznice za SP u nogometu predmet povjerenstva

Osim ministrice Žalac, predmet se otvara i u slučaju ministra financija, Zdravka Marića. Povjerenstvo će u njegovom predmetu pokušati utvrditi eventualnu povezanost između osobnih odnosa dužnosnika Marića i poduzetnika Jollyja u odnosu na dodjelu kredita HBOR-a trgovačkom društvu u vlasništvu poduzetnika, kao i u odnosu na putovanje dužnosnika u Rusiju, gdje će se utvrđivati tko je platio troškove ulaznice za utakmicu, rekla je Novaković, a prenosi N1.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.