screenshot

Pogledajte film Joa Šimunića, ‘Moja voljena Hrvatska’!

Autor: dnevno.hr

Scenarij filma napisao je Hrvoje Hitrec, a redatelj je Jakov Sedlar.

Joe Šimunić u suradnji s redateljem Jakovom Sedlarom i scenaristom Hrvojem Hitrecom napravio je film o svojem životu pod nazivom “Moja voljena Hrvatska.”

Riječ je o dokumentarcu koji prati Šimunićeve nogometne početke u Australiji, nastupe za hrvatsku reprezentaciju te završetak karijere nakon vikanja “Za dom” poslije utakmice s Islandom. Redatelj Jakov Sedlar, u produkciji izraelske produkcijske kuće, Jerusalem filma, snimio je film o hrvatskom nogometnom reprezentativcu svojim prepoznatljivim rukopisom, dokumentaristički, toplo i ozbiljno.

Film je životna priča legendarnog hrvatskog nogometaša Josipa Šimunića koji je 105 puta branio hrvatske boje. U filmu se nalazi mnoštvo nepoznatih ili malo poznatih snimki iz njegova života i karijere. Svojim izjavama o Šimunicu, ali i o razlozima igranja za Hrvatsku, film značajno obogaćuju osobe poput Modrića, Mandžukića, Srne, Rakitića, Kovača, Kranjčara te nekolicine stranih svjetski poznatih igrača i trenera. Svi oni svjedoče o Josipu kao sjajnom sportašu i čovjeku.

Scenarij filma napisao je Hrvoje Hitrec.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.