Pixabay

PODRŽITE I VI! Akcija ‘manje oružja, manje tragedija’ mogla bi spasiti i vaše najbliže

Autor: dnevno.hr

Policijska uprava Požeško-slavonska provodi akciju dragovoljne predaje oružja, njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Sudjelovati u akciji „Manje oružja, manje tragedija“ te dragovoljno izručiti oružje i streljivo koje su koje su nedozvoljeno posjedovali, i tako izbjeći moguće prekršajne ili kaznene sankcije u 2018., odlučio je značajan broj građana Požeško-slavonske županije. Time su otklonili opasnost iz svoje okoline i dali svoj doprinos većoj sigurnosti.

Odazivajući se na naše kontinuirane pozive građani su predali 20 pušaka, 9 pištolja, 138 komada rasprskavajućih sredstava, od čega 51 ručnu bombu, 17 mina i 70 komada ostalih raznih rasprskavajućih sredstava, 18370 komada raznog streljiva i 30,3 kilograma eksploziva.

Podsjećamo, ova akcija omogućava građanima dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja. Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A – zabranjeno oružje: automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i sl.

PUTEM BESPLATNE TELEFONSKE LINIJE 08008892 GRAĐANI SE MOGU INFORMIRATI O DRAGOVOLJNOJ PREDAJI ORUŽJA, A POZIVOM NA BROJ POLICIJE 192 MOGU DOJAVITI INFORMACIJE O OSTAVLJENOM ILI PRONAĐENOM ORUŽJU.

Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije 192. Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će takvo oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja.”




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.