Podignuta optužnica protiv Miomira Žužula

Autor: D.Bo

Žužula i njegovo bivše sveučilište, koje je ljetos prodao Gojku Ostojiću, vlasniku Visoke poslovne škole Libertas iz Zagreba, još je u lipnju prošle godine prijavio DORH-u Dubrovčanin Ivo Capurso koji je na Žužulovom fakultetu radio kao asistent i predavač ekonomije.

Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku podiglo je optužnicu protiv bivšeg HDZ-ova ministra vanjskih poslova Miomira Žužula. Jednog od najbližih Sanaderovih suradnika koji je iz politike morao otići zbog niza afera, iako niti za ijednu nije odgovarao, sada se tereti zbog povreda prava iz socijalnog osiguranja. Naime, optužen je da je kao predsjednik Dubrovačkog međunarodnog sveučilišta u razdoblju od 1. veljače do 1. lipnja 2012. godine jednom zaposleniku onemogućio stjecanje statusa osiguranika, ali i obvezno mirovinsko osiguranje jer ga nije prijavio Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje i Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje.

Žužula i njegovo bivše sveučilište, koje je ljetos prodao Gojku Ostojiću, vlasniku Visoke poslovne škole Libertas iz Zagreba, još je u lipnju prošle godine prijavio DORH-u Dubrovčanin Ivo Capurso koji je na Žužulovom fakultetu radio kao asistent i predavač ekonomije. Capurso je tada u kaznenoj prijavi optužio Žužula za rad na crno, potražujući 20 tisuća kuna za četiri plaće te naknadu za mirovinsko i zdravstveno osiguranje. U iskazu policiji tvrdio je kako nije bio jedini profesor na tom fakultetu kojem nisu isplaćivane plaće.

Inače Capurso je 2009. sa suprugom došao u Dubrovnik iz Los Angeles, ali se nakon lošeg iskustva sa Žužulom ponovno vratio u SAD. I Žužul danas živi na relaciji Hrvatska – Washington budući je nakon prodaje 70-postotnog udjela svog sveučilišta, zbog lošeg poslovanja, postao lobist jedne američke odvjetničke tvrtke.

Prije nekoliko mjeseci Capurso je svoje iskustvo sa Žužulom ispričao jednom dnevnom listu.

– Kada sam potpisivao ugovor s Žužulom, osjećao sam se kao u nekom mafijaškom sindikatu. Za ta četiri mjeseca što sam radio na crno rekao mi je da će mi isplatiti tijekom ljeta tako što će me voditi kao da radim, a da ne trebam dolaziti na fakultet, prepričao je Capurso svoja dubrovačka iskustva.

Očito će cijeli slučaj dobiti svoj epilog na sudu.

 
Autor:D.Bo
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.