Počinje popravak pukotine na plinospremniku u Puli

Autor: hina

Kako bi se iznutra popravilo oštećenje, upotrijebit će se kamera specijalnog vozila komunalnog poduzeća Herculanee, budući da se radi u mutnoj vodi u kojoj ronilac nije uspio pronaći uzrok habanja.

Direktor pulske Plinare Dean Kocijančić potvrdio je danas novinarima kako je plinospremnik na području Stare plinare u Puli pod nadzorom te da danas počinje popravak pukotine iz koje istječe voda i ispitivanje unutrašnjosti spremnika.

Rekao je i da se sedam evakuiranih obitelji koje žive u neposrednoj blizini plinospremnika poslijepodne mogu vratiti kući.


Premda se na tom području i dalje širi smrad, Kocijančić kaže da ne smrdi plin, nego voda koja curi iz pukotine na plinospremniku.

Prva ispitivanja plinospremnika pokazala su da on nije oštećen zbog starosti, nego zbog unutarnjeg habanja, to jest trenja materijala jedan o drugi, na što upućuju tri brazde na njegovoj unutarnjoj stijenci.

Posebni pothvati

Kako bi se iznutra popravilo oštećenje, upotrijebit će se kamera specijalnog vozila komunalnog poduzeća Herculanee budući da se radi u mutnoj vodi u kojoj ronilac nije uspio pronaći uzrok habanja.

Plinospremnik je izrađen još 1912. godine, debljina mu je 5,2 milimetra, a prije tri dana utvrđeno je da se na jednom dijelu stanjio na dva milimetra te da je nastala pukotina zbog koje je procurila voda koja u tom slučaju služi kao svojevrsna brtva.

Zbog oštećenog plinospremnika, kućanstvima nije poremećana opskrba gradskim plinom.
Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.