Twitter Screenshot

Počeo prosvjed protiv Bandićevog doktorata: Veliki broj okupljenih

Autor: Dnevno

Ispred Rektorata Sveučilišta u Zagrebu na Trgu Republike Hrvatske počeo je prosvjed protiv počasnog doktorata Milanu Bandiću. Zbog prevelikog broja okupljenih prosvjednika prosvjed se seli ispred HNK.

Kristijan Orešković, jedan od organizatora prosvjeda, iznio je konkretne poruke koje prosvjedom žele uputiti.

“Želimo poručiti Senatu da odbaci sramotnu odluku da se dodjeli počasni doktorat gradonačelniku Milanu Bandiću. Želimo apelirati na Povjerenstvo koje je Senat izglasalo da poštuju svoje kolege koji su doktorat itekako zaradili i da ne podliježu ovim političkim igrama akademskih i političkih nasilnika iz zgrade Sveučilišta u Zagrebu.

“Vidjeli smo koliko stvari ne štima sa Sveučilištem upravo zbog čelnog čovjeka. Akademskoj zajednici je dosta da jedan čovjek strahovladom vlada i drži u šaci praznim obećanjima. Nadam se da će se ovakav način borbe nastaviti i da će akademska zajednica još jednom pokazati da su kvalitetni ljudi koji imaju što za reći i koji neće dopustiti da se njihova struka omalovažava na ovakav način”, proučio je.







Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.