Počela humanitarna akcija “U rukama anđela”

Autor: hina

Pisanice i balone u obliku srca dijelili su u prijepodnevnim satima na varaždinskom Korzu poznati Varaždinci predvođeni gradonačelnikom Ivanom Čehokom.

Dijeljenjem 2010 pisanica koje su oslikali članovi i aktivisti udruge “Ludbreško Sunce” u Varaždinu je danas počela humanitarna akcija “U rukama anđela” – Projekt “Asistent u nastavi” radi prikupljanja novca za edukaciju kandidata koji žele postati asistenti u nastavi za djecu s posebnim potrebama,

Pisanice i balone u obliku srca dijelili su u prijepodnevnim satima na varaždinskom Korzu poznati Varaždinci predvođeni gradonačelnikom Ivanom Čehokom.

– Ove pisanice su najljepši dar za Uskrs. U svaku od njih utkana je ljubav i predanost djece s posebnim potrebama iz ‘Ludbreškog sunca’. Iznimno smo zadovoljni kako je akcija prošla i koliko je građana pokazalo suosjećanje za djecu s posebnim potrebama – rekla je upraviteljica Zaklade solidarnosti Grada Varaždina, pokretača projekta, Darinka Hajduk.

Nekoliko ciljeva

Akcijom se želi ostvariti nekoliko ciljeva. Sredstva se prikupljaju za edukaciju kandidata koji žele postati asistenti u nastavi za djecu s posebnim potrebama, a ako se skupi dovoljno novaca, kao krajnji cilj, postavljeno je osnivanje instituta za inkluzivnu edukaciju u Varaždinu. Također, kroz sve aktivnosti unutar akcije želi se podići svijest građana o ovom problemu.

Uloga asistenata u nastavi je pomoć pri pisanju bilješki, čitanju i vježbanju gradiva, ali i spremanju torbe i mobilnosti učenika s posebnim potrebama u redovnim školama.

U cijeloj Hrvatskoj trenutno djeluje 150 asistenata u nastavi koji su prošli edukaciju u zagrebačkim Udrugama “Idem” i “PUŽ”.




Dobrovoljni prilozi

Samo u osnovnim školama Varaždinske županije postoji potreba za njih 150. U Gradu Varaždinu, prema procjeni ministarstva trebalo bi 50 asistenta, a trenutno ih je angažirano 12.

Svi dobrovoljni prilozi prikupljeni na današnjoj akciji uplatit će se na žiro račun Zaklade solidarnosti za humanitarnu akciju “U rukama anđela” – za projekt “Asistent u nastavi”. Na broju 060 9089 građani mogu ostaviti svoj prilog, a 3. lipnja 2010. akcija će završiti humanitarnim koncertom.




Glavni partneri u ovoj akciji Zakladi solidarnosti Grada Varaždina su tvrtka Max Bögl – Tehnobeton i Rotary club Varaždin.

Ovaj je projekt potkraj prošle godine izabran kao najuspješniji na raspisani javni poziv Povjerenstva za opće, humanitarne i druge akcije HRT-a.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.