photo: Dino Stanin/PIXSELL

Pobuna utemeljitelja HDZ-a: ‘Plenković mora raspisati unutarstranački referendum’

Autor: dnevno.hr

Predsjedništvo Zajednice utemeljitelja HDZ-a 'Dr. Franjo Tuđman' Zadarske županije smatra kako Plenković mora raspisati unutarstranački referendum.

Drago Krpina, bivši HDZ-ov saborski zastupnik i glavni tajnik zatražio je raspisivanje unutarstranačkog referenduma o ratifikaciji Istanbulske konvencije. Krpina, koji je sada na čelu Predsjedništva Zajednice utemeljitelja HDZ-a ‘Dr. Franjo Tuđman’ poslao je priopćenje u kojem poziva stranku da održi referendum kako bi se prekinuli prijepori koji su počeli dijeliti društvo, ali i samu stranku HDZ.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“U okolnostima sve izraženijih prijepora i suprotstavljanja koje takozvana Istanbulska konvencije izaziva u hrvatskoj javnosti a koji su ovih dana sve očigledniji i unutar Hrvatske demokratske zajednice, Predsjedništvo Zajednice utemeljitelje HDZ-a ‘dr Franjo Tuđman’ Zadarske županije, smatra najdemokratskijim i najsvrhovitijim načinom donošenja konačne stranačke odluke o ovom izrazito spornom pitanju, središnjim stranačkim tijelima predložiti:

RASPISIVANJE UNUTARSTRANAČKOG REFERENDUMA O RATIFIKACIJI ISTANBULSKE KONVENCIJE

1. Prema članku 2. Statuta HDZ- a naša stranka temelji svoj program na načelima ‘kršćanske civilizacije’ te ‘čuva tradiciju i identitet hrvatskog naroda’. U skladu sa navedenim statutarnim vrednotama HDZ je dužan učiniti sve da bi jednakost žena i muškaraca u dostojanstvu i svim oblicima ljudskih prava bili zaštićena na najvišoj zakonodavnoj razini, vodeći pri tom na poseban način računa da se spriječi i kazni bilo kakav oblik zlostavljanja žena.

Ukoliko u hrvatskom pravnom sustavu postoje bilo kakve manjkavosti u ostvarenju navedenog cilja, nužno je, bez odlaganja pristupiti otklanjanju takvih mogućih nedostataka”, stoji u priopćenju.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.