fbpx
Photo: Marko Prpic/PIXSELL

PO ČEMU ĆE GRAĐANI PAMTITI BANDIĆA? 20 godina vladavine zasjenila tri projekta, iznenađujući su podaci za besplatne udžbenike

Autor: M.V.

Drugi dio istraživanja Dnevnika Nove TV odnosio se na nasljeđe Milana Bandića, a iako je javni prostor nakon njegove smrti pun pozitivnih izjava, istraživanje je pokazalo kako mu građani naposljetku daju prosječnu ocjenu dobar (3). Bolje ga dakako ocjenjuju birači HDZ-a koji bi mu dali i ocjenu vrlo dobar, no SDP-ovi birači daju mu trojku, a dvojku oni MOŽEMO!.

Zanimljivo je i kako će bivšeg gradonačelnika, građani najviše pamtiti po fontanama, ali i po aferama i optužnicama.

Da je bio neumoran smatra 13 posto ispitanika, a 11 posto njih vjeruje da je pazi na građane dok jednako toliko ispitanika misli da je dobro vodio grad. S druge pak strane, postotak pada kod pitanja o velikodušnosti gradonačelnika, to smatra 10 posto ispitanika, ali 9 posto njih pamtit će ga po mitu i korupciji.

Jednak broj osoba smatra da je bivši gradonačelnik loše vodio grad, ali i da je za građane učinio puno dobroga. Ostat će upamćen i po novoj žičari, kao i komunikaciji i ophođenju s ljudima te po uređenju Bundeka.

Novi rotor pamti i povezuje s Bandićem 5 posto ispitanika, a njih isto toliko sjećat će ga se po nepotizmu.
Upitani o doprinosu, najveći broj ispitanika opet spominje Bandićevu velikodušnost, a onda se opet pojavljuju fontane kao najveća ostavština.

Dakako tu je opet rotor pa Bundek.

Uređenje, izgradnja, asfaltiranje i čiste ulice 6 posto Zagrepčana izdvaja kao njegov najveći doprinos, a najpozitivnijom ostavštinom za 5 posto ispitanika neumornost je višeg gradonačelnika.
Pozitivnu ocjenu, za tek 5 posto ispitanika čine i besplatni udžbenici, dok za 3 posto istih, to mjesto zauzima status majki odgojiteljica, a 3 posto njih izgradnja nove žičare. Javni prijevoz prvi je odabir 2 posto građana i, na kraju, za 2 posto građana to je zagrebački Advent.

Autor:M.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.