fbpx

Pljušte nove optužbe iz SDP-a: Župan Pauk već 20 dana odbija potpisati odluku o otvaranju veteranske bolnice!

Autor: T. Pšenko

"Ovim putem pozivamo župana Pauka da zatomi političke interese i da uvidi važnost ovog projekta koji će omogućiti kvalitetnu skrb za sve veterane te da što prije potpiše odluku kako bi bolnica što prije bila otvorena za veterane", istaknuo je Ivan Klarin.

Iako je kninska bolnica “Hrvatski ponos” dobila suglasnost Ministarstva zdravlja da, uz skrb o općoj populaciji, radi i prema posebnim zdravstvenim programima sukladno potrebama i bolestima braniteljske populacije, tu odluku o pretvaranju kninske bolnice u bolnicu za veterane kakve u Dalmaciji nema, župan Goran Pauk već 20 dana ne želi potpisati. Pauk posljednjih dana plijeni veliku pažnju javnosti s obzirom na nedavnu izjavu o nedostatnoj plaću koju prima s obzirom na velike životne troškove. I dok se zbog toga našao na meti mnogih, pošteđen nije ni s obzirom na nepotpisivanje ove značajne odluke.

“Sanacijska upraviteljica kninske bolnice dr. Antonela Karačić uputila je zahtjev prema Šibensko-kninskoj županiji jer su svi preduvjeti za osnivanjem jedne takve ustanove zadovoljeni i ispunjeni.

>>> JADIKOVKE SIROMAŠNOG ŽUPANA PAUKA: Evo s kolikim prihodima preživljavaju njegovi sugrađani!


No, na jučerašnjem sastanku Udruge župana i sanacijskih upravitelja iz cijele Hrvatske s ministrom zdravlja Sinišom Vargom, župan Pauk zatražio je imenovanje predstavnika Županije u Sanacijsko vijeće što je protivno zakonu i propisu, a na taj način zaustavio je osnivanje ove ustanove”, istaknuo je šef županijskog SDP-a, Ivan Klarin, u priopćenju za medije te dodao:

“Ovim putem pozivamo župana Pauka da zatomi političke interese i da uvidi važnost ovog projekta koji će omogućiti kvalitetnu skrb za sve veterane te da što prije potpiše odluku kako bi bolnica što prije bila otvorena za veterane”, zaključio je Klarin.

Autor:T. Pšenko
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.