fbpx
Foto: Davor Pongracic / CROPIX

PLENKOVIĆU JE REKAO ‘NE’! Nova neugodnost za Vladu: Trebao je spasiti situaciju u INA-i, a onda ih je hladno ‘otpilio’

Autor: Dnevno.hr

Vlada je na jučerašnjoj sjednici donijela Zaključak kojim se predlaže Nadzornom odboru društva INA-e imenovanje Miroslava Skalickija, dr. sc. Hrvoja Šimovića te Emanuela Kovačića za nove članove Uprave do imenovanja članova putem natječaja.

No, u manje od 24 sata došlo je do obrata.

Predloženi kandidat za člana Uprave Emanuel Kovačić obavijestio je Vladu da odustaje od predložene kandidature iz osobnih razloga, tako da će Vlada Nadzornom odboru dostaviti novi prijedlog za imenovanje člana Uprave u najkraćem mogućem roku.


Čovjek iz INA-e

Prema dostupnim biografskim podacima, Emanuel Kovačić radi i danas kao savjetnik u Ini, a u svojoj karijeri bio je direktor Odjela pravnih poslova CEMEX-a Hrvatska te zamjenik direktora pravnog odjela u Société Générale – Splitskoj banci, gdje je bio zadužen za poslovanje s pravnim osobama i tržište novca. Prije toga radio je u Bank Austria Croatia. Trenutno je i član izvršnog odbora Hrvatske udruge poslodavaca.

Podsjetimo, osim što je Vlada jučer predložila nove članove Uprave, premijer Plenković je najavio smjenu dosadašnjih članova bez isplate otpremnine.

“Vidite da je Mađarska strana dobro razumjela glasnoću poruke koju smo poslali. Oni su podnijeli ostavke, isto smo očekivali od hrvatskih članova. Mislim da bez obzira jesu li ili nisu znali, da ovakva megaafera koja je nanijela veliku štetu Ini, Vladi i svima nama, je dovoljno jasan razlog da se ta poruka koja dođe sa razine Vlade treba i može razumjeti. Ja moram priznati da sam zatečen da se nitko od njih uopće nije oglasio od početka svega. Oni koji su dobili naše povjerenje o tome u zadnjih nekoliko tjedana nisu rekli ništa. To je za mene jedan diskvalifikacijski element. Objasnit će Nadzorni odbor kako će se to riješiti. Može se riješiti tako da ne dobiju otpremnine”, poručio je Plenković.

 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.