Foto: Goran Mehkek / CROPIX

PLENKOVIĆU JE POSTALA PREVELIKI TERET: Zbogom, Žalac!

Autor: Dnevno, B.V.

Kako neslužbeno doznajemo, premijer Andrej Plenković bi se mogao zahvaliti na suradnji ministrici Žalac, jer dan nakon ostavke Gorana Marića na Markovu trgu od jutra su sastanci vezani za rekonstrukciju Vlade.

Premijer Andrej Plenković još se uvijek ne oglašava oko kadrovske križaljke, jer o svemu razgovara s Gordanom Jandrokovićem i Davorom Božinovićem.

Oporba ne miruje. Traže ostavke i ministra Marka Pavića i ministra Milana Kujundžića.

Iako se stječe dojam da se Vlada premijera Andreja Plenkovića nakon ostavki Lovre Kuščevića i Gorana Marića sama rekonstruira, izgleda da prvi čovjek HDZ-a, nema namjeru na taj proces gledati prekriženih ruku. Naime, Plenković bi se uslijed nagomilanih afera ovih dana trebao zahvaliti ministrici regionalnog razvoja i svojoj prijateljici Gabrijeli Žalac. Ostaje pak pitanje hoće li taj odlazak kompenzirati tako što će ministrica postati jednom od EU povjerenica, no da joj se doista nazire kraj, može se naslutiti i iz spekulacija o tome tko bi je sad mogao zamijeniti.

Najviše šansi da zauzme njezino mjesto, navodno, ima saborska zastupnica Dragica Roščić Vranješ. Rođena Makaranka, magistra ekonomije i saborska zastupnica HDZ-a, koja je došla kao zamjenica Milanu Kujundžiću, ozbiljno konkurira za ministarsku fotelju.

Autor:Dnevno, B.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.