Foto: Luka Gerlanc / CROPIX

PLENKOVIĆEVI SURADNICI LIKUJU! OVO JE POVIJESNA PRILIKA: Vrijeme je za revoluciju

Autor: Iva Međugorac

Vladine mjere su izrazito dobre, ili uglavnom dobre stav je to kojega dijeli 80 posto ispitanika posljednjeg Crobarometra, tome valja dodati i 76,1 posto ispitanih koji daju potporu ukidanju te smanjenju parafiskalnih nameta, dpok 70 posto ispitanih podržava smanjenje plaća u javnom sektoru, iz kojega bi bili izostavljeni vojska, policija, vatrogasci, ali i zdravstveni djelatnici.

Ono što je posebno zanimljivo jest da manje plaće u javnom sektoru podržava i 60 posto zaposlenika istog tog javnog sektora, međutim, ono čemu se ne daje zeleno svijetlo jesu izmjene Zakona o radu u doba koronakrize.

Potpora koju u ovom času uživa vlada premijera Andreja Plenkovića nije promakla niti njegovim suradnicima.

”Ovo je potvrda da Plenković zna što radi, i da se s krizom odlično nosi ne samo on već i njegov cijeli tim, napravili smo nekoliko velikih, po nama ključnih promjena koje su građani očito više nego dobro prihvatili, za Plenkovića je ovo prilika i potvrda da na tome ne treba stati”, smatra naš sugovornik blizak premijeru svjestan da je najsnažnija karika njihova tima ministar zdravstva Vili Beroš.

”Ali on nije jedini, mi smo doslovno preko noći digitalizirali državu, napravili smo ono na čemu se inzistira posljednjih 20-tak godina. Sada se svi poslovi s državom mogu napraviti online, nema nepotrebne dokumentacije, nema famoznog pečata, zahtjevi se rješavaju u rekordnom roku, i zaista sve funkcionira možda čak i bolje nego u doba krize, idemo ka tome da država postane učinkovita, ali i digitalna”, govori nam izvor blizak šefu Vlade, koji je i sam zadovoljan učinjenim.

ZAŠTO JE PLENKOVIĆ PREKO NOĆI PROMIJENIO MIŠLJENJE? Kritika koja je pokolebala premijera




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.