Photo: Patrik Macek/PIXSELL

PLENKOVIĆEVA CRNA LISTA! Dvije opcije koje ne podnosi: Nema šanse da s njima surađuje

Autor: Iva Međugorac

Rezultat parlamentarnih izbora na kojima je nadmoćnu pobjedu odnio HDZ pokazali su kako Andrej Plenković vladajuću većinu može formirati i bez Domovinskog pokreta.

Da to uistinu kani i učiniti vidjelo se već narednoga dana, kada je sjeo za pregovarački stol s manjinskim zastupnicima, ali i sa svojim provjerenim partnerom HNS-om kojemu se pridružio Radimir Čačić sa svojim Reformistima.

U HDZ-u ovih dana zadovoljstvo ne kriju, a osim toga, vrlo su jasni oko toga da sa Miroslavom Škorom ne žele imati ništa.

”Mi imamo dovoljno ruku i bez Domovinskog pokreta, Plenković je zadovoljan jer Vladu neće radikalizirati. Škoro i njegovi suradnici sami su rekli da im je neprihvatljiv Plenković kao premijer, tako da su u konačnici dobili ono što su tražili”, govori naš sugovornik iz HDZ-a blizak Plenkoviću. Dodaje da suradnja sa Škorom sada naprosto ne dolazi u obzir. U vladajućoj stranci uvjereni su da su u Škorinom pokretu razočarani rezultatom izbora.

”U njihovom timu vlada razočaranje radi toga što neće sudjelovati u vlasti, što se nas tiče mi smo razgovarali s ljudima s kojima smo surađivali, a s vremenom ćemo vladajuiću većinu i podebljavati”, kaže HDZ-ovac u čijoj stranci računaju na prebjege ne samo iz Škorina bloka, već i iz drugih opcija osobito onih iz Restart koalicije sa kojima suradnja nije isključena. ”Nama je kao partner prihvatljiv IDS, osim toga zanimljiv je HSS, ali se nadamo da će oni sa čela stranke maknuti Beljaka. Možemo razgovarati i sa umjerenim konzervativcima iz Škorina bloka, no razgovora nema sa Suverenistima, i sa Mostom, još jedna suradnja s tom opcijom nam nije potrebna”, komentira naš sugovornik. Nije mu jasno radi čega se problematizira suradnja s SDSS-om i Miloradom Pupovcem. ”Pa svi koji su birali HDZ i prije izbora su znali da mi s Pupovcem surađujemo. Ne radi se tu o njemu samome, već općenito ne vidimo problem u suradnji s manjinskim zastupnicima, naši istaknuti članovi to su jasno rekli i o toj temi uopće ne bi trebalo biti polemike”, smatra naš sugovornik.

PLENKOVIĆ KREĆE U NOVI OKRŠAJ! Dokusurit će kapitalca koji je već na koljenima




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.