PLENKOVIĆEV TAJNI STRATEG: Surađivao je čak i s Tomislavom Karamarkom

Autor:

Premijer Andrej Plenković ovih dana ima razloga za zadovoljstvo. Kampanja koju je vodio za parlamentarne izbore urodila je plodom te HDZ-u osigurala nadmoćnu pobjedu zahvaljujući kojoj je Plenković dobio mogućnost samostalno odlučivati kako o sastavu svoje vlade, tako i o politici koju će kao predsjednik iste voditi.

Sada kada su se u vladajućim redovima slegli prvi dojmovi, sa zadovoljstvom progovaraju o uspješno odrađenoj kampanji kroz koju su građanima ponudili sigurnost. Osim što HDZ-ovci prst upiru u svojega Gordana Jandrokovića koji je solidno odradio svoj dio posla kod vođenja kampanje, odnedavno sve više zahvala stiže na adresu Miljenka Manjkasa, koji je bio zadužen za kreiranje medijske strategije. On je nenametljivo, i iz sjene vodio kampanju cijele stranke, ali i personaliziranu kampanju Plenkovića, te ostalih nositelja liste iz redova vladajuće stranke.

Manjkas je inače godinama HDZ-ov suradnik, a karijeru je počeo sredinom 90-ih na HTV-u gdje je uređivao “Motrišta”, Ivić Pašalić Manjkasa postavlja u NO Večernjeg lista, onamo dospijeva kao Pašalićev kadar u kvoti članova iz Fonda za privatizaciju, kada Večernjak preuzima austrijska Styria, Manjkas se prebacuje na Plavi radio, gdje je bio glavni urednik.

JEDAN JE TRENUTAK ZA PLENKOVIĆA BIO KLJUČAN: Što Karamarko ima s time?

Potom na njegovu poziciju dolazi Tihomir Dujmović, a ovaj se prebacuje na Novu TV, gdje je postao zamjenik direktora programa. Zbog neslaganja s programskim konceptom i informativnim programom te komercijalne televizije, Manjkas daje otkaz i zapošljava se u Dinamu, ali se ni ondje nije uklopio.

U svibnju 2005. s mjesta glavne urednice Večernjaka smijenjena je Ružica Cigler, a Manjkas uskače na njezino mjesto, no ni to nije potrajalo, već iduće godine u te se medijske peripetije uključuje Ivo Sanader, uz čiji blagoslov Manjkas odlazi iz Večernjeg, s izdašnom otpremninom.

Potom s Josipom Majherom osniva Cratis Retis, tvrtku koja je zamišljena kao krovna tvrtka cijele mreže Soundset.

Kolege Manjkasa opisuju kao konzervativca i desničara koji je svoje desničarenje i konzervativizam uvijek uspijevao naplatiti, osim toga podsjećaju da je on kao stručnjak za medije surađivao i sa bivšim šefom HDZ-a Tomislavom Karamarkom.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.