Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

PLENKOVIĆ TOMAŠEVIĆU PRIPREMA NEZAPAMĆENU ZAMKU! HDZ kreće u veliku akciju: ‘Dajmo mu vremena’

Autor: Iva Međugorac

Novi, stari predsjednik zagrebačkog HDZ-a Mislav Herman u zadnje je vrijeme sve aktivniji, no kako u politici ništa nije slučajno, tako ni Hermanova aktivnost nije tek puka slučajnost.

Naime, kako tvrde upućeni, mladi HDZ-ovac već je počeo pripreme za rušenje Tomislava Tomaševića sa čela Zagreba.

“Za sada je prerano o tome govoriti, ali u Zagrebu su moguća dva scenarija, prvi je taj da dođe do novih izbora, problem u gradu se gomilaju, hajka je sada malo stala, no Tomašević se potpuno pogubio, u Holdingu uskoro vjerojatno neće imati ni za plaće, tu bi mogle krenuti pobune, nije nemoguće da se oni među sobom sukobe.

A osim toga, trebate znati da Grad Zagreb, a time i Tomašević financijski uvelike ovise o Vladi premijera Plenkovića, pitanje je na koji će se način tu premijer postaviti, ako samo malo stisne pipu ili odgodi rokove, Tomašević je u novom problemu’’, procijenjuju naši sugovornici iz vladajuće stranke te kažu da i u drugom scenariju okolnosti idu u prilog upravo njima.

Vrijeme radi za njega

Naime, kako kažu do novih, redovnih izbora u Zagrebu Herman mora i može iskoristiti vrijeme koje je pred njime. ‘’On mora ustrojiti i urediti zagrebačku organizaciju, svo to vrijeme treba voditi računa o svojem, ali i o stranačkom imidžu, treba biti kritičan i preuzeti vođenje oporbe u Gradskoj skupštini, za sada Herman to solidno radi’’, smatraju naši sugovornici te naglašavaju da će Herman uz ostalo morati sa sebe skinuti stigmu Bandićeva suradnika.

‘’Tu mu vrijeme ide u prilog, s vremenom će dio građana shvatiti da prije svega ni Bandić oko nekih poteza nije imao previše izbora, tu vam je primjer Cios s kojim u konačnici sada surađuje i Tomašević, ali mimo toga, Herman kao vođa oporbe mora nastupati kritično, ali i argumentirano, davati prijedloge, nove ideje i time graditi imidž. On je korektan dečko, njemu vrijeme ide u prilog i utoliko što će s vremenom steći određeno iskustvo koje je neophodno za tako velik zalogaj, Herman za sada nema mrlja u karijeri, nema afera, odmjeren je, nije ideološki obojan, a sve su to odlične predispozicije za glavni grad’’, smatraju u vladajućoj stranci te napominju kako se Herman angažirao na terenu te da će mu to definitivno koristiti.

‘’Problematično je to što su u njegovom timu izabrani Josip ALadrović i ministrica Brnjac, koliko god je Plenković time Hermanu dao potporu, toliko mu je stvorio problem, ti ljudi nemaju vremena baviti se Zagrebom, a to bi s vremenom moglo postati vidljiv i značajan problem kojega će Herman teško riješiti, jer on nema političko iskustvo, fali mu strasti i energije za takve stvari, ali tek je krenuo, treba mu dati vremena’’, zaključuju u vladajućim redovima.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.