Boris Scitar/ PIXSELL

Plenković se oprostio s Valls Noyes, stiže biznismen blizak Trumpu!

Autor: Hina

Predsjednik vlade i veleposlanica SAD-a tom su prigodom bilateralne odnose Hrvatske i SAD-a ocijenili iznimno kvalitetnim

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je u utorak u oproštajni posjet američku veleposlanicu u Hrvatskoj Julietu Valls Noyes i zahvalio joj na potpori koju je pružala razvoju bilateralnih odnosa između dviju zemalja, priopćeno je iz vlade.

Predsjednik vlade i veleposlanica SAD-a tom su prigodom bilateralne odnose Hrvatske i SAD-a ocijenili iznimno kvalitetnim.

Veleposlanici Valls Noyes premijer Plenković zahvalio je na potpori koju je tijekom svoga mandata pružala razvoju političkih, gospodarskih i kulturnih odnosa dviju država i naglasio je njezin značajan doprinos izgradnji američko-hrvatskih prijateljskih odnosa, stoji u priopćenju.

Na njezino mjesto dolazi Robert Kohorst, privatni poduzetnik iz nekretninskog biznisa blizak američkom predsjedniku Donaldu Trumpu.

Valls Noyes je, iako karijerna diplomatkinja, bila bliska bivšem predsjedniku Baracku Obami koji ju je na dužnost u RH postavio u rujnu 2015., pa se o njenom povlačenju nagađalo još od pobjede Trumpa na predsjedničkim izborima krajem prošle godine.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.