screenshoot

Plenković se obrušio na medije: ‘Zabrinjava me fenomen da se toliko jako u medijima krene tresti ministre’

Autor: Dnevno

“Danas sam razriješio ministra Kujundžića. Obavili smo razgovor jučer. Imao je priliku javnosti objasniti. Ministarstvo zdravstva je bitno. Moramo se Ministar Kujundžić je bio fokusiran na teme koje nemaju veze s resorom zdravstva. Obrana od koronavirusa je jako bitna tema . On ide u Sabor. Sutra ću predložiti novog ministra.”, kazao je Plenković.

Također je poručio da će sutra predložiti novog ministra. Kao mogući nasljednici za Milana Kujundžića u medijima se spominju Željko Plazonić, Dario Nakić i Vili Beroš.

Premijer Andrej Plenković se novinarima obratio nakon govora održanog na konferenciji Energetika 2020. “Green New Deal za Hrvatsku” u organizaciji Jutarnjeg lista, u utorak, koja se održava u hotelu Esplanade Zagreb.

– Kujundžić mi nije predočio nikakve papire, nego ih je predočio javnosti. To on mora sam pojasniti, nema potrebe da javnost bude opterećena s tim temama, rekao je.

– Ne znam, riječi su  kojima je Plenković odgovorio na pitanje je li Kujundžić kriv za sve afere koje mu se stavljaju na teret.

–  To nije bio predmet mog interesa, to nije nešto o čemu smo razgovarali, rad Vlade pa i moje vrijeme ne možemo opterećivati s ovom pričom koja se vrti zadnjih dana, rekao je.

Odgovorio je i na pitanje što je sporno u priči oko nekretnina ministra Kujundžića.




– Nije važno. Zabrinjava me jedan fenomen da se toliko jako u medijima krene tresti ministre. Fokus rada Vlade je u obrambenom stavu. To živim već tri i pol godine, rekao je Plenković okomivši se na medije.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.