PLENKOVIĆ PRIPREMA NEZAPAMĆENU ČISTKU: To će biti udarac iz zasjede, nitko ga ne očekuje

Autor: Iva Međugorac

Svi procesi u Hrvatskoj su stali, no vjerovali ili ne, do toga nije došlo zbog pandemije koronavirusa već zbog unutarstranačkih izbora u HDZ-u. Naime, u vladajućim redovima sve do konca svibnja nemaju namjeru riješavati niti jedno goruće pitanje, pa se ne misle baviti ni političkim prijeporima, ni ideološkim temama koje nagrizaju i dijele naciju. Inače, nakon što se u nedjelju 15. ožujka izabere uže vodstvo HDZ-a na redu su izbori za čelnike županijskih, i nižih organizacija. ”Kada i ako premijer Andrej Plenković pobjedi na unutarstranačkim izborima, što se očekuje, on kreće u veliku akciju. Prvo će se na dnevnom radu naći riješavanje situacije u zagrebačkom HDZ-u gdje se mjesecima zahtjeva raskid koalicije s Milanom Bandićem. Vrlo je izgledno da će Plenković poslušati zahtjeve svojih zagrebačkih kolega i doista raskinuti suradnju sa Bandićem”, tvrdi naš sugovornik blizak šefu Vlade.

U Bandićevim redovima već se sada pripremaju za novo skupštinsko glasanje o izmjenama zagrebačkog GUP-a, no izvori bliski Plenkoviću tvrde da to neće proći. ”Plenković se sigurno s time neće kockati uoči parlamentarnih izbora, i na taj se način zamjerati stanovnicima metropole, radije će raskinuti koaliciju s Bandićem i ići na izbore”, objašnjava nadalje naš sugovornik te dodaje da će se nakon unutarstranačkih izbora razmotriti i nastavak suradnje s HNS-om. ”Nakon naših izbora neće niti ostati previše vremena do redovnih izbora, kampanja će krenuti, a Plenković vrlo dobro zna da mu za pobjedu na rujanskim izborima zaista treba čistka.”

Spreman je riješiti se Vrdoljakova HNS-a, i to paralelno s Bandićem, bit će to velika, i neočekivana čistka, udarac na kojega je spreman. Naravno da će razmotriti moguću koaliciju sa Škorom, ni on nije odbacio suradnju s Plenkovićem, prema tome u tom smislu straha nema. Veće probleme i strahove premijer ima od izbora u svojoj stranci. Ako u predsjedništvo uđu ljudi iz tima Mire Kovača tada će biti nešto teže vladati, ali moguće je da će Plenković baš sa HDZ-ovcima iz svoje oporbe također stvoriti pakt, jer im neće biti u interesu rušiti vlastitog premijera uoči parlamentarnih izbora”, zaključuje naš sugovornik.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.