Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

PLENKOVIĆ PORUČUJE: ‘Milanović se čini kao piroman koji se prerušio u vatrogasca’

Autor: I.I.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na komemoraciji za nevine civilne žrtve ispred Društvenog doma u Baćinu u srijedu s početkom u 10 sati.

Na komemoraciji bio je i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Po završetku komemoracije u 11 sati, predsjednik Vlade obišao je Spomen sobu Domovinskog rata, te u 11.30 sati sudjelovao na svetoj misi u crkvi Presvetog Trojstva u Hrvatskoj Dubici.

“Prisjećamo se žrtve hrvatskih branitelja, sa željom da uredimo njihova prava, ali da i pravno reguliramo jedan segment koji do sada nije bio reguliran”, poručio je Plenković.

“Što se tiče pisma koje je stiglo jučer, ja sam ga vidio prije u medijima nego što mi je došlo ured”, rekao je za pismo koje mu je Milanović poslao.

“Čini mi se kao piroman koji se prerušio u vatrogasca. Sastanak Vijeća za nacionalnu sigurnost će se održati onda kada se sadržajno bolje pripremi i kada se steknu uvjeti”, rekao je Plenković za predsjednika Milanovića.

Dodao je da su krenuli s tri aktivnosti protiv radikalizacije u društvu.




“Zadužit ćemo Koordinaciju za domovinsku sigurnost da analizira stanje i da izađe s prijedlogom mjera kao institucionalni dio borbe. Treće je politička borba protiv radikalizma u društvu, protiv stranaka koje odobravaju i nalaze razumijevanja za akte terorizma koje smo vidjeli u ponedjeljak pred zgradom Vlade”, istaknuo je.

Autor:I.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.