Photo: Patrik Macek/PIXSELL

PLENKOVIĆ: ’Ovi izbori daju legitimitet novim čelnicima na lokalnim izborima’

Autor:

“Održani su unutarstranački izbori na lokalnoj razini u Hrvatskoj demokratskoj zajednici, na kojima su članice i članovi HDZ-a po načelu jedan član, jedan glas, slijedom novog Statuta, birali predsjednike i potpredsjednike općinskih i gradskih organizacija i organizacija HDZ-a gradskih četvrti, predsjednike i potpredsjednike županijskih organizacija i gradske organizacije HDZ-a Grada Zagreba, općinske i gradske odbore i odbore HDZ-a gradskih četvrti, kao i izaslanike za izborne skupštine županijskih organizacija i gradske organizacije HDZ-a Grada Zagreba”, izvijestili su iz HDZ-a navodeći kako je glasalo 65.170 članica i članova HDZ-a, što je 31,14 posto od ukupnog broja članova s biračkim pravom.

Nakon prvog kruga predsjedništvo HDZ-a održat će sjednicu prije koje se premijer obratio medijima.

“Ovim izborima osiguran je novi unutarstranački legitimitet”, rekao je pa istaknuo kako će se s ovim izborima, ali i današnjom sjednicom, stranka pripremiti za lokalne izbore.

Potom se osvrnuo na neke aktualne teme koje su na dnevnom redu Sabora ovaj tjedan.

Premijer se svojoj stranci obratio i putem Twittera.
“Na Predsjedništvu, Nacionalnom vijeću i Klubu zastupnika HDZ-a  o daljnjoj borbi protiv COVID-19, usvajanju proračuna za 2021. te unutarstranačkim izborima na lokalnoj razini koji su se jučer održali, uz poštivanje svih epidemioloških mjera”, naveo je.

“Čestitam svim izabranim stranačkim kolegicama i kolegama! Nastavak unutarstranačkih izbora važan je za stranačku demokraciju te daje legitimitet novim čelnicima lokalnih organizacija i ostalim stranačkim dužnosnicima uoči lokalnih izbora u svibnju 2021.”, dodao je.

Inače, potpuni i službeni rezultati ovoga dijela unutarstranačkih izbora bit će poznati nakon što ih dostave sva lokalna izborna povjerenstva, a o tome ćemo obavijestiti članstvo HDZ-a i javnost, priopćili su iz HDZ-a dodavši kako će se u nedjelju 6. prosinca 2020. godine održati drugi krug izbora za predsjednike općinskih, gradskih i županijskih organizacija te organizacija HDZ-a gradskih četvrti, kao i izbori za županijske odbore i Gradski odbor HDZ-a Grada Zagreba, te izbor izaslanika za Opći sabor HDZ-a.
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.